Pesca

Cantàbria tindrà la primera granja de salmons moderna

28/11/2019

L'empresa NorCantabric construirà al parc empresarial Alto Asón, situat a Riancho (Ramales de la Victoria) i propietat de l'empresa pública SICAN, la primera granja de salmons moderna i industrialitzada d'Espanya, que preveu una inversió de 31,4 milions i la creació de 120 llocs de treball, 50 de directes i 70 d'indirectes.


El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, juntament amb el conseller d'Innovació i Indústria, Francisco Martín, i el de Pesca, Guillermo Blanco, s'ha reunit aquest dijous amb el conseller delegat de l'empresa, Emilio Cano, i amb l'accionista Pedro Arias Garrido.


Revilla ha garantit el suport del Govern al projecte que, segons ha dit, "pot posar Cantàbria al mapa" perquè la regió serà "l'únic lloc d'Espanya on es produeix salmó".


Per al president, es tracta d'una "gran oportunitat" per a Cantàbria, no només pel volum de llocs de treball i d'inversió que implica aquesta iniciativa, sinó també per les múltiples possibilitats que ofereix el mercat del salmó a Espanya, que en consumeix 70.000 tones i "no en produeix cap".


A més de recordar la vinculació de Cantàbria amb aquesta espècie "endèmica", especialment a la zona de l'Asón, el cap de l'Executiu ha assenyalat que aquest peix cada vegada es consumeix més. Ha afegit que el de Cantàbria serà un salmó "excepcional", amb propietats "més positives", fins i tot, que el que s'importa de Xile o Noruega.


D'altra banda, Emilio Cano espera que el salmó esdevingui "la nova anxova de Cantàbria" i ha avançat que l'empresa té reservats 30.000 metres quadrats més al parc empresarial Alto Asón per incrementar, en una segona fase, la producció fins a les 10.000 tones anuals.


NorCantabric espera produir 3.000 tones de salmó atlàntic d'alta qualitat en una instal·lació Recirculation Aquaculture System (RAS), que s'aixecarà en una parcel·la de 25.000 metres quadrats i tindrà els avenços tecnològics més grans del sector.


Aquesta quantitat de 3.000 tones representa entre el 4 i el 5 % del mercat d'aquest producte a Espanya, que mou un volum de diners de 300 milions d'euros i on es dirigirà fonamentalment la producció.