Pesca

CantÓbria tindrÓ la mateixa quota de sorell

30/01/2020

Els pescadors de CantÓbria tindran una quota de sorell similar a l'establerta el 2019 grÓcies a l'aplicaciˇ de mesures compensat˛ries, entre zones i espŔcies, que el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentaciˇ posarÓ en marxa per equilibrar la disminuciˇ adoptada a BrusselĚles.


Aquesta ha estat la conclusiˇ principal de la reuniˇ que han mantingut el conseller de Desenvolupament Rural, Ramaderia, Pesca, Alimentaciˇ i Medi Ambient, Guillermo Blanco, i representants del sector amb la secretÓria general de Pesca del Ministeri, Alicia Villauriz, indica el Govern de CantÓbria en un comunicat.


El conseller, que ha agra´t la presŔncia i el compromÝs de Villauriz amb CantÓbria, ha explicat que els pescadors cÓntabres tindran una quota de sorell "molt semblant" a la de l'any passat, ja que durÓ a terme un trasllat de la quota de la zona 2a14, quadrant immediatament superior al CantÓbric, en favor de la 8c, on pescaran els vaixells de la regiˇ.


D'aquesta manera, Blanco ha mostrat "tranquilĚlitat" i confia que ara arribi una bona temporada perquŔ els vaixells "puguin aprofitar la quota".


El conseller ha manifestat la necessitat de fer aquesta trobada per aclarir els dubtes i tenir un coneixement "directe" de les mesures compensat˛ries que el Ministeri planteja desprÚs de la disminuciˇ de la quota inicial prevista.


"La secretÓria general es va comprometre a venir i explicar-ho al sector, que ha estat representat al complet", ha assenyalat el titular de Pesca, qui ha subratllat que el de la pesca Ús un "sector professional, fidel i aliat".


D'altra banda, el president de la Federaciˇ de Confraries de CantÓbria, Miguel Fernßndez, ha agra´t la "franquesa" de la secretÓria general i la intermediaciˇ del Govern de CantÓbria per poder celebrar aquesta primera trobada amb el Ministeri, alhora que ha indicat que desprÚs de la reuniˇ els professionals han guanyat "confianša"