CaixBank
Indústria

La campanya "Cap llar sense aliments" aporta 1,8 milions d'euros

22/09/2023

La quarta edició de la campanya “Cap llar sense aliments”, impulsada per la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank, ha recollit 1.839.800 euros. Aquest import és l'equivalent a 1.672 tones d'aliments bàsics, que es distribuiran arreu d'Espanya a través dels 54 bancs d'aliments associats a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i de 7.500 entitats socials col·laboradores. Gràcies als donatius recollits, 6.110 persones en situació de vulnerabilitat tindran garantida una alimentació bàsica durant 12 mesos.

La campanya d'aquest any ha volgut donar resposta a la cronificació de la pobresa i a les dificultats que afronten els bancs d'aliments per abastir-se a causa de l'escalada de preus. Conscient de la urgència, la Fundació ”la Caixa” ha contribuït a la campanya un altre cop amb una aportació d'un milió d'euros.

«Des de la FESBAL ens sentim molt agraïts pel gran suport a la campanya “Cap llar sense aliments”, que any rere any guanya importància i protagonisme i ofereix una via de col·laboració directa entre la societat espanyola i els beneficiaris dels bancs d'aliments, que actualment se situen en 1,25 milions de persones. Vull traslladar un agraïment sincer a la Fundació ”la Caixa” i a CaixaBank com a impulsors de la iniciativa i a cadascun dels donants que hi ha col·laborat», ha remarcat el director de la FESBAL, Francisco Greciano.

«En moments de dificultat és imprescindible unir esforços per ser a prop de les persones que més ho necessiten. Per això, des de fa quatre anys impulsem i contribuïm a aquesta campanya a favor dels bancs d'aliments i dels milers de famílies que pateixen pobresa alimentària al nostre país. Un cop més, volem donar les gràcies a tots els ciutadans i les empreses que s'han sumat a aquesta petició d'ajuda», ha assegurat el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón.

«En un context com l'actual, per a CaixaBank és un compromís ineludible facilitar les donacions amb la potència tecnològica dels nostres canals digitals, fer d'altaveu a través de la nostra xarxa d'oficines i dur a terme activitats de voluntariat per posar-nos al servei dels bancs d'aliments i de la societat», ha apuntat el director d'Acció Social de CaixaBank, Josep Parareda.

Els canals de donació, oberts fins al 31 d'octubre

Els canals electrònics de la campanya “Cap llar sense aliments” continuaran actius fins al 31 d'octubre. Les persones que hi vulguin col·laborar encara poden enviar el seu donatiu a través de Bizum amb una aportació a la causa 38014. També es pot col·laborar a través de la xarxa de caixers de CaixaBank, de la plataforma digital CaixaBankNow i al portal www.caixabank.es per als donants que no siguin clients de l'entitat.