Agricultura

El camp reivindica el seu paper en la crisi climàtica

03/12/2019

El sector agroalimentari arriba a la celebració a Madrid de la Cimera del Clima (COP25) reivindicant l'important paper que té contra la crisi climàtica i en la defensa d'unes produccions més sostenibles que ajudin a lluitar contra aquest fenomen.


Les organitzacions agràries ASAJA, COAG i UPA, i les Cooperatives Agro-Alimentàries, participaran en aquesta cimera, que es desenvoluparà fins al 13 de desembre, i la consideren un bon escenari per donar a conèixer els avenços que estan duent a terme.


El director general de Cooperatives, Agustín Herrero, ha deixat clar a Efeagro que el sector està interessat a combatre aquesta crisi mediambiental perquè és dels "primers a patir-ne les conseqüències". Ha posat en valor el fet que cap altre sector no sigui capaç d'eliminar les emissions de manera natural i ha apostat no pas per reduir les produccions agroalimentàries, sinó per incentivar pràctiques i gestions més eficients.


ASAJA participarà activament a la COP25 amb la seva presència a la presentació del Grup Operatiu CARBOCERT II per a la quantificació i la certificació de carboni orgànic en els sòls agrícoles mediterranis" i en una conferència organitzada per l'Aliança Rural, de la qual forma part, sobre l'aproximació de la ciència i de la tecnologia al repte climàtic.


El president, Pedro Barato, veu necessari assegurar la disponibilitat d'aigua en el futur perquè és la mesura "més clara" d'adaptació al canvi climàtic.


L'organització agrària COAG participarà en aquesta torbada mundial a través de Vía Campesina i defensarà els beneficis del model social i professional d'agricultura per mitigar els efectes de la problemàtica.


COAG creu que la lluita des del sector agrari ha de venir acompanyada d'un conjunt de mesures enfocades a compatibilitzar els objectius d'adaptació i mitigació, i els de viabilitat de l'activitat.


D'altra banda, l'organització agrària UPA participarà en diverses jornades per explicar "l'important" paper de l'agricultura i la ramaderia familiar davant del canvi climàtic.


UPA reunirà els agricultors, ramaders i experts en clima i producció d'aliments per analitzar com s'ha d'adaptar el sector primari al context de crisi climàtica.