Agricultura

El camp demana ajuda per fer PCR

07/09/2020

El camp espanyol ha notat un encariment dels costos de producció vinculat a la implementació de les mesures de prevenció i seguretat contra la COVID-19 i demana a les administracions que els ajudin a pagar les proves PCR dels temporers per a desenvolupar les campanyes.


Efeagro ha consultat les tres principals organitzacions agràries (www.asaja.com/" target="_blank" rel="noopener">Asaja, COAG i www.upa.es/upa/inicio/" target="_blank" rel="noopener">UPA) la situació actual dels treballadors del campo a Espanya en aquest marc de pandèmia mundial i amb campanyes potents que acaben d'arrancar, com la verema. Tots conflueixen en la idea que els productors han complert, en una amplia majoria, amb els protocols per evitar contagis en les seves explotacions.


El director d'www.asaja.com/" target="_blank" rel="noopener">Asaja, Juanjo Álvarez, indica a Efeagro que, "a dia d'avui", s'ha avançat "moltíssim" en les mesures de prevenció perquè l'empresari agrícola no se les ha pres com una recomanació sinó com "una obligació".


El responsable de fruita dolça de COAG, Osvald Esteve, prefereix parlar de percentatges, perquè assegura que proveir de prou mascaretes, fer els controls pertinents a més d'altres mesures ha suposat un sobrecost d'entre un "10 i un 15%".


Al secretari general d'UPA, Lorenzo Ramos, també li "sorprèn" que el sector primari "hagi estat a la picota durant tot l'estiu", quan, segons el seu coneixement, "no hi ha hagut cap contagi dins de les explotacions"