francisco martínez arroyo
Opinió de

Camp i Ànima, una aposta pels aliments de qualitat de Castella-la Manxa

03/02/2022

Avui ningú no dubta de la importància de les decisions que cada dia prenem cadascun de nosaltres a l'hora de consumir. Com a consumidors, tenim una responsabilitat enorme en actuacions tan quotidianes com comprar-nos una samarreta o l'últim model de mòbil. Aquestes compres són importants, però no són comparables amb una activitat que fem diàriament: alimentar-nos. Adquirim aliments per consumir-los a casa o al canal HORECA, però també per regalar-los o compartir-los amb familiars o amics.

Quan ens decantem per un aliment o un altre, triem molt més que per preu. Vam triar per sabor o per apetència, però també pel que ens inspira un producte. Quan mengem un pa amb oli d'oliva podem recordar els berenars de quan érem nens; quan bevem un vi o tastem un formatge manxec, ens vénen aromas de la nostra terra.

Avui Castella-la Manxa compta amb una eina més per ajudar-nos com a consumidors a reconèixer aquest producte que ens apropa a la nostra terra, però també un producte
que genera ocupació i desenvolupament als nostres pobles. Aquesta eina es diu Campo i Alma.

Campo i Alma és una aposta de Castella-la Manxa per llançar els nostres millors productes agroalimentaris al món. Aliments de qualitat diferenciada com l'all morat de Las Pedroñeras o el safrà de la Manxa, el massapà de Toledo o la mel de l'Alcarria. Quan qualsevol consumidor llegeixi les paraules Campo i Alma a l'etiqueta d'un producte, sabrà que té a les mans un aliment de qualitat excepcional, amb les majors garanties i que dóna suport al nostre medi rural.

Castella-la Manxa és agricultura, ramaderia i indústria agroalimentària, però també és cultura i tradició; i la nostra regió necessitava una marca que agrupés els nostres millors productes.

Avui és més fàcil reconèixer-nos en el lineal dels mercats, però també ho és trobar els nostres productes a internet. Ningú dubta ja de la importància del comerç on-line, i per això hem posat en marxa un marketplace (market.campoyalma.com/), una llotja de llotges que unirà els productors amb els consumidors, permetent que una persona de qualsevol punt del món pugui adquirir albergínies d'Almagro o be manxec directament d'un productor. Apostar per l'alimentació de qualitat és apostar pels nostres agricultors i ramaders, apostar per la nostra indústria i pels nostres pobles. Apostar per l'alimentació de qualitat és apostar pel nostre camp i la nostra ànima.