Indústria

CaixaBank i la Universitat de Lleida impulsen el seu compromís per la qualitat i la innovació en el sector agroalimentari

20/04/2022

CaixaBank i la Universitat de Lleida han acordat impulsar el seu compromís per a la qualitat i la innovació del sector agroalimentari i han renovat el conveni pel qual el 2016 van crear la Càtedra AgroBank, que ha significat una eina útil i profitosa per al foment i el desenvolupament econòmic agrari. A l'acte de signatura de l'acord hi han estat presents el director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez, el director de la Càtedra AgroBank, Antonio J. Ramos i la vicerectora de Recerca i Transferència de la Universitat de Lleida, Olga Martín.


La Càtedra AgroBank és fruit de la col·laboració entre CaixaBank i la Universitat de Lleida. Les dues entitats la consideren un bon instrument perquè la generació de coneixement en l'àmbit agroalimentari serveixi per atendre les necessitats del sector en general i, en particular, aquelles relacionades amb l'activitat productiva i l'R+D+I. A més, també són destacables les activitats de formació, divulgació i promoció dutes a terme, com la Convocatòria d'Ajuts a la Transferència del Coneixement al Sector Agroalimentari, les Jornades Càtedra AgroBank o els premis al millor treball de final de màster La Ciència en Femení i a la millor tesi doctoral.


Amb aquesta iniciativa, CaixaBank es reafirma en el seu compromís amb el sector agroalimentari amb l'objectiu de contribuir a impulsar, fomentar i desenvolupar els agents que en formen part. L'entitat duu a terme una política d'especialització, amb productes i serveis adreçats als agents i professionals implicats, i posa a disposició de tots ells una línia de negoci específica a través de la marca AgroBank.


La Universitat de Lleida, a través de la Càtedra, posa a l'abast de la societat una nova eina per promoure la qualitat i la innovació en l'àmbit agroalimentari per potenciar la formació i la transferència de coneixement amb el seu personal docent i investigador.


Per tot això, CaixaBank i la Universitat de Lleida, amb la Càtedra AgroBank, treballen per aprofundir en els objectius de millora de la qualitat i la innovació, alhora que faciliten la transferència de coneixement científic aplicat. La col·laboració entre les dues parts inclou el desenvolupament d'activitats de recerca en l'àmbit de la qualitat, les activitats de formació, l'organització d'espais de trobada entre investigadors universitaris i organitzacions empresarials i socials, l'intercanvi d'informació i l'aportació de coneixement científic sobre qualitat agroalimentària.