R+D+i

CaixaBank i la Universitat de Lleida escullen els finalistes del Premi Càtedra AgroBank a la Millor Tesi Doctoral

29/06/2022

CaixaBank i la Universitat de Lleida (UdL), a través de la Càtedra AgroBank Qualitat i Innovació en el Sector Agroalimentari, han seleccionat els quatre finalistes del Premi a la Millor Tesi Doctoral per reconèixer la investigació que s'ha dut a terme en agricultura, ramaderia o alimentació, especialment en els àmbits de la innovació, qualitat o seguretat agroalimentària, i distingeix aquella tesi que suposa un avenç significatiu en el coneixement en aquests camps.


La Càtedra inicia aquest VI Premi a la Millor Tesi Doctoral per reconèixer el talent i impulsar la carrera professional dels estudiants que han fet la seva tesi doctoral sobre el sector agroalimentari.


Alberto Ortiz Llerena, doctor per la Universitat d'Extremadura; María Emma García Pastor, doctora per la Universitat Miguel Hernández d'Elx; Pedro García Serrano, doctor per la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, i Laura Settier Ramírez, doctora per la Universitat Politècnica de València optaran al premi de 5.000 euros o a un accèssit dotat amb 1.000 euros que ofereix l'entitat a la millor tesi doctoral relacionada amb la innovació, la qualitat o la seguretat alimentària.


La Càtedra AgroBank Qualitat i Innovació en el Sector Agroalimentari de la UdL, creada el 2016, té entre els seus objectius fonamentals el reconeixement de la recerca d'excel·lència que s'està desenvolupant en l'àmbit agroalimentari, la promoció de la transferència de coneixement científic i tècnic entre investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera i l'impuls de la qualitat i la innovació en l'àmbit agroalimentari. AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank especialitzada en els sectors agrari i agroalimentari, finança aquesta càtedra de la Universitat de Lleida.


L'aposta d'AgroBank pel sector agroalimentari s'ha vist reforçada després d'un any 2021, en què es van finançar gairebé 17.400 milions d'euros. Això reflecteix el suport permanent de CaixaBank a un sector essencial com és l'agroalimentari, que ha estat capaç de garantir el proveïment de la cadena alimentària durant la pandèmia i impulsar la recuperació econòmica del país.