AgroBank

CaixaBank reuneix a Huelva professionals del sector agrari en una Jornada AgroBank sobre la sostenibilitat del camp d'aquesta regió

11/11/2022

Més de 200 persones vinculades al sector agrari s'han reunit avui a la Jornada AgroBank "Claus per a la sostenibilitat del sector agrari de Huelva", una trobada entre professionals i experts del món agrari que ha tingut lloc a Huelva. L'objectiu de la jornada ha estat analitzar la situació actual i les perspectives de futur d'aquest sector estratègic pel que fa a la sostenibilitat, innovació i digitalització en ple procés de transformació cap al que s'ha denominat agricultura 4.0 o agricultura smart.


La jornada, celebrada al Foro Iberoamericano de La Rábida, ha sigut presidida pel director territorial de CaixaBank a Andalusia, Juan Ignacio Zafra, que ha participat en la inauguració al costat de la presidenta de la Diputació de Huelva, María Eugenia Limón, i la secretària general d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació de la Junta d'Andalusia, Consolación Vera. El tancament de la sessió ha anat a càrrec de Sergio Gutiérrez Ponce, director d'AgroBank a CaixaBank.


Juan Ignacio Zafra, director territorial de CaixaBank a Andalusia, ha ressaltat que "el sector agroalimentari de Huelva, com el de la resta de la comunitat, afronta molts reptes de manera simultània: transformació dels elements productius, com cal aplicar la indústria 4.0 a auxiliar, com es poden aplicar les noves tecnologies i la intel·ligència artificial, com podem millorar i donar suport a totes les xarxes, com es pot incorporar la dona al sector d'una manera decidida o com fer el relleu generacional amb la incorporació del jovent... Però sens dubte el gran repte és la sostenibilitat: la palanca definitiva que ens farà arribar a l'excel·lència en el camp de Huelva i l'andalús".


Després de les intervencions d'obertura, han pres la paraula Rafael Sánchez Trujillo, cap de servei de Sanitat Vegetal de la Junta d'Andalusia, i Luis Miranda Enamorado, director tècnic especialista del Centro de Experimentación El Cebollar de Moguer.


Posteriorment s'ha dut a terme una taula rodona moderada per Álvaro Burgos Mazo, delegat territorial de la Junta d'Andalusia a Huelva, en la qual ha participat Mamen Migorance Guisado, directora tècnica de Freshuelva; Isabel Martín Ortiz, directora financera d'AgroMartin SL; Belinda Lagares Gallardo, consultora de BIO+d+i, i Rafael Álvarez Garrido, gerent de Verde Smart SL.


El director d'AgroBank a CaixaBank, Sergio Gutiérrez, ha sigut l'encarregat de tancar la jornada recordant la importància de la innovació i la digitalització per aconseguir un sector agroalimentari més sostenible. En aquesta línia, destaca el paper d'iniciatives com AgroBank Tech Digital Innovation, "un programa d'acceleració de startups per al sector agroalimentari amb què CaixaBank es posiciona com a principal referent de startups que ofereixen al sector solucions tecnològiques. Amb un objectiu: crear el programa d'innovació i digitalització agro més gran d'Espanya a través de l'impuls a l'acceleració de startups i la transformació competitiva de la indústria agroalimentària del país".