AgroBank

CaixaBank reuneix a Huelva més de 300 professionals del sector agrari en una Jornada AgroBank sobre nous cultius

03/10/2019

Més de 300 persones vinculades al sector agrari s'han reunit avui a la Jornada AgroBank ?Nous cultius en el sector agrari de Huelva', una trobada entre professionals i experts del món agrari que ha tingut lloc a Huelva. L'objectiu de la jornada ha estat analitzar la situació actual i les perspectives de futur d'aquest sector estratègic que ha viscut en els últims anys una enorme transformació passant del monocultiu de la maduixa a les noves varietats com el gerd, mora o el nabiu, així com nous cultius tropicals ?alvocat, mango o caqui- que troben a Huelva un sòl i un clima adequat a les seves necessitats.


La jornada, celebrada al Fórum Iberoamericano de la Rábida, ha estat presidida pel director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz; la directora general de Produccions i Mercats Agraris del MAPA, Esperanza Orellana; el secretari general d'Agricultura i Alimentació de la Conselleria d'Agricultura, Vicente Pérez García de Prado; i María Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental.


Després de les intervencions d'obertura, Esperanza Orellana ha protagonitzat la primera conferència sota el títol ?El sector agrícola de Huelva: nous mercats i anàlisis del consum de les berries a la UE'. Posteriorment, s'ha desenvolupat la ponència del director corporatiu de AGQ Labs, Miguel Valero, entorn de les ?Noves tendències en el sector agrari de Huelva'.


La Jornada AgroBank ha continuat amb la celebració d'una taula rodona moderada per Álvaro Burgos Mall, delegat d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible de Huelva, en la qual s'han tractat fonamentalment els reptes i avantatges dels nous cultius, amb l'objectiu d'ampliar el mercat amb noves varietats i tècniques que dosin les collites i ajudin a equilibrar els preus. S'han exposat, per exemple, noves formes d'irrigació o de preparació del sòl que contribueixin a l'eficiència dels cultius. Així mateix, els assistents han pogut debatre sobre els protocols d'exportació, l'obertura de nous mercats i han fet una anàlisi específica sobre el consum de les berries a la Unió Europea.


L'acte, que reafirma el compromís de l'entitat a impulsar la competitivitat del sector agroalimentari entre el seu col·lectiu professional, ha conclòs amb la intervenció de Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, qui s'ha encarregat de clausurar la Jornada.