Agricultura

CaixaBank renova el conveni amb el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació per millorar la competitivitat del sector

22/04/2022

CaixaBank ha renovat el conveni amb el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i continua amb la col·laboració que ja fa anys que dura per millorar la competitivitat del sector. Luis Planas, ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació i Juan Antonio Alcaraz, director general de Negoci de CaixaBank, han participat en l'acte protocol·lari de comunicació de la pròrroga del conveni.


El conveni promou la col·laboració conjunta en actuacions que afavoreixin una major eficàcia i competitivitat del sector agrari, pesquer i agroalimentari espanyol.


Mitjançant aquest acord, CaixaBank es compromet a donar suport a iniciatives d'interès per al sector agroalimentari i pesquer, a més d'establir línies preferencials de finançament i fomentar la internacionalització de les empreses agroalimentàries espanyoles.


Igualment, inclou el suport i l'impuls als projectes d'emprenedoria en el medi rural amb especial atenció a joves i dones i l'adhesió a la Xarxa Rural Nacional, una plataforma integrada per administracions, agents socials i econòmics i representants de la societat civil que té l'objectiu d'impulsar el desenvolupament rural en tots els vessants.


Així mateix, el compromís d'AgroBank té una vessant social a través de la línia d'acció social en l'àmbit rural de la mà d'Obra Social "La Caixa", la finalitat de la qual és lluitar contra l'exclusió financera de la població rural.


A més, el conveni preveu afavorir la inversió per modernitzar les explotacions agràries i introduir-hi innovacions per millorar-ne la competitivitat. Especialment, es preveu possibilitar l'accés a vies de finançament que permetin millorar la flota de maquinària i equips i ajudar financerament a larecerca i la innovació tecnològica agrària i pesquera.