Agricultura

CaixaBank reforça el compromís amb la dona rural i el foment de la diversitat

10/11/2022

CaixaBank, en el ferm compromís que té per mantenir la xarxa rural i fomentar la diversitat, ha impulsat la renovació d'acords de col·laboració amb les organitzacions de dones més representatives del sector agroalimentari per impulsar l'activitat agrària a Espanya.


A través d'AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank especialitzada en el sector, ha renovat els acords amb la Federació d'Associacions de Dones Rurals (FADEMUR) i amb la Confederació de Federacions i Associacions de Famílies i Dones del Medi Rural (AFAMMER), amb què l'entitat posa a disposició de totes les associades una àmplia oferta de productes i serveis financers específics per facilitar-los que puguin fer realitat els seus projectes.


En la mateixa línia, MicroBank, el banc social de CaixaBank, i FADEMUR van signar recentment un conveni de col·laboració per afavorir la igualtat d'oportunitats al medi rural a través d'una línia de finançament que fomenta la creació d'ocupació i l'emprenedoria dels col·lectius amb més dificultats dels pobles.


Amb aquest conjunt d'acords, les sòcies de FADEMUR i AFAMMER tindran accés a les línies específiques de finançament destinades a l'adquisició i l'adaptació de les finques, maquinàries o instal·lacions i a la implementació d'energies renovables amb finalitat d'autoconsum. L'entitat financera acompanyarà de manera integral les associades, atorgant no només suport financer, sinó també assessorament, planificació conjunta i ajut en la formació i l'especialització.


Amb aquesta línia de compromís, CaixaBank vol donar suport a les necessitats particulars de les dones rurals al camp i impulsar-ne la presència i el desenvolupament dins del sector agrari a Espanya. A més, l'entitat està compromesa i treballa per fomentar la diversitat. Així, contribueix a la consecució de l'objectiu 5 de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides, que busca assolir la igualtat entre gèneres i empoderar totes les dones.