Indústria

CaixaBank, reconegut com a Banc més Innovador a Europa Occidental per segon any consecutiu per la revista Global Finance

16/05/2022

CaixaBank, entitat líder a Espanya, ha rebut per segon any consecutiu el premi al Banc més Innovador a Europa Occidental als premis The Innovators 2022 de la revista nord-americana Global Finance. Aquests guardons, que celebren aquest any la desena edició, premien cada any les entitats que marquen les tendències en tecnologia per la seva innovació contínua en el disseny de productes i serveis pioners en el sector bancari global. CaixaBank ha rebut aquest reconeixement quatre dels darrers cinc anys.


Durant el procés de selecció, el jurat, format pel consell editorial de la revista, ha comptat amb l'assessorament dels periodistes especialitzats en innovació bancària de la publicació. Segons destaca Joseph Giarraputo, editor i director editorial de Global Finance: "En els darrers dos anys, ha quedat palesa la importància per al sector bancari de la innovació i l'adaptació contínua. Els bancs i les fintechs han tingut un paper primordial en el manteniment de l'estabilitat econòmica, i les entitats que més han apostat per la innovació han estat les que han tingut més èxit. Amb aquests premis, reconeixem els líders que estan posant els fonaments del futur del sector financer".


L'any 2014 l'entitat va ser pionera en aquest àmbit amb la introducció d'IBM Watson, que col·laborava en l'entrenament del sistema per a l'aprenentatge de la llengua espanyola. El 2016 es va crear la filial CaixaBank Business Intelligence, dedicada a la gestió de la informació des d'un punt de vista científic per donar suport a l'activitat comercial amb una visió centrada en l'aplicació de tècniques d'anàlisi de dades i d'IA per donar resposta a les necessitats de cada client.


Avui, CaixaBank està aplicant tota la potència de la IA en el desenvolupament d'eines per als seus gestors i clients, però també en altres objectius estratègics com la formació d'empleats, la millora de la seguretat i l'atenció al client amb els seus chatbots, pioners a Espanya, o l'ús de l'anàlisi del big data i la IA per crear eines predictives per poder adaptar la seva oferta i els seus serveis en tot moment.


El 2021 CaixaBank va desenvolupar, juntament amb la start-up Revelock, una solució basada en IA per prevenir el frau en els canals digitals. El sistema detecta alteracions en els patrons de comportament habituals dels clients i els compara amb patrons de risc, i això aporta un plus de seguretat a tots els clients que operen en la banca en línia de l'entitat.