AgroBank
AgroBank

CaixaBank posa el sector agroalimentari al centre del seu negoci a Castella-la Manxa i Extremadura amb la convenció "Territori Agro"

14/06/2023

La Direcció Territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura, a través d'AgroBank, la seva línia de negoci especialitzada en el sector agroalimentari, ha celebrat aquest dilluns la seva primera convenció dedicada al sector al Palau de Congressos de Toledo.

La convenció “Territori Agro” és una trobada professional que ha comptat amb l'assistència de 600 empleats de CaixaBank de Castella-la Manxa i Extremadura en què han pogut conèixer els reptes i les oportunitats que ofereix un sector estratègic per al desenvolupament econòmic i social d'ambdues regions.

A la jornada hi han participat el director territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura, Jaime Campos, i el director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez, que ha intervingut en una taula rodona titulada “Creixem amb Agro. Oportunitats i Perspectives del sector”, amb el president nacional d'Asaja, Pedro Barato; el president de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, Àngel Villafranca, i el director adjunt de Grup Mercoguadiana, Pedro González.

“Oportunitats de negoci”

El director territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura, Jaime Campos, ha posat en valor la importància del sector agroalimentari que ha experimentat “un gran creixement fins a situar-se en gairebé el 20 % del PIB a les dues regions”, com també “les oportunitats que ofereix per al negoci de l'entitat”, per la qual cosa ha cridat a “anar un pas endavant per atendre les demandes dels nostres clients”.

Campos ha destacat “l'enorme capil·laritat de la xarxa d'oficines de l'entitat i la gran especialització de la línia de negoci AgroBank, que ofereix solucions a mida i equips de referència especialitzats”. “Som líders al conjunt de les dues regions i tenim una línia de negoci, AgroBank, capdavantera a tot el país, amb equips extraordinaris i l'oferta més completa del sector”, ha afirmat el director territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura, i ha animat l'equip a “escoltar els clients i donar resposta a les necessitats”.

En aquesta línia, el director d'AgroBank ha assegurat que “la Direcció Territorial de Castella-la Manxa i Extremadura és un territori perfecte per impulsar la proposta de valor d'AgroBank, una proposta diferencial des del punt de vista financer, social i de la innovació del sector”. “El negoci agroalimentari ens fa tenir una quota de mercat del 50 % i permet impulsar les zones rurals, el benestar dels seus habitants i la generació de riquesa als 2.200 municipis on tenim presència”, ha subratllat Gutiérrez.

Per la seva banda, el director d'AgroBank a Castella-la Manxa i Extremadura, Pedro Antonio Martínez, ha incidit en la proposta de valor d'AgroBank, que compta amb 79 oficines especialitzades i més de 45.500 clients a la Direcció Territorial, i que és “referent” en dues comunitats autònomes que ha definit com a “territori agro”. “És un senyal d'identitat que ―ha apuntat Martínez― imposa la necessitat d'establir sinergies amb la resta de negocis per continuar avançant”.

Durant el desenvolupament de la convenció, s'han mostrat, a través de vídeos, casos d'èxit empresarial en què AgroBank ha ajudat empreses d'ambdues regions a desenvolupar els seus projectes d'inversió i finançament, com també a implantar les iniciatives encaminades a l'eficiència i la sostenibilitat.

El periodista i expert en informació meteorològica Roberto Brasero, presentador d'El Tiempo a Antena 3, ha participat en una convenció en què s'han lliurat diferents reconeixements a les oficines de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura per la seva implicació en el negoci agro.