Indústria

CaixaBank posa en marxa una nova edició dels seus Premis Dona Empresària, que reconeixen la trajectòria de dones líders a Espanya

21/04/2022

CaixaBank ha posat en marxa la sisena edició dels seus Premis Dona Empresària CaixaBank, que cada any reconeixen el talent i l'excel·lència professional de 14 empresàries líders a Espanya que són referents per la seva trajectòria, visió estratègica, capacitat d'innovació i pel seu lideratge transformador.


Els Premis Dona Empresària CaixaBank, que s'han consolidat els últims anys pel seu reconeixement a l'excel·lència empresarial i per la seva contribució a fomentar la igualtat de gènere en la societat espanyola, guardonaran en una primera fase 14 dones líders, una per cada direcció territorial del banc. Posteriorment, en una segona fase, es triarà la guanyadora nacional, que serà una de les representants als IWEC Awards 2022 de l'International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), la xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món que cooperen a nivell global.


Termini fins al 25 de maig


Les empresàries interessades poden sol·licitar informació sobre les bases de la convocatòria d'aquest any i presentar les seves candidatures al correu premio.empresaria@caixabank.com entre el 20 d'abril i el 25 de maig.


Les candidates han de complir, d'una banda, les condicions que estableix l'IWEC. Entre d'altres, ser accionistes de la seva empresa i estar involucrades de manera activa en el dia a dia del funcionament del negoci. A més, l'empresa ha de tenir almenys tres anys d'antiguitat, uns ingressos anuals mínims equivalents a 1,5 milions de dòlars i mostrar un compromís amb l'honestedat, l'equitat, l'objectivitat i la responsabilitat.


Addicionalment, s'apliquen criteris de valoració de mèrits de les candidates tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial com per la seva trajectòria professional, com ara el grau d'innovació de les companyies, la creació d'ocupació, la solidesa financera o la sostenibilitat segons els criteris ASG. També la seva capacitat de lideratge o la seva participació en iniciatives de promoció de la diversitat i de l'emprenedoria femenina, entre d'altres.


Després de la recepció de les candidatures, en la primera fase, el jurat dels premis, integrat per un grup de directives i directius de CaixaBank, triarà 14 empresàries líders, una guanyadora per cadascuna de les 14 Direccions Territorials de l'entitat.


Posteriorment, en la fase nacional, d'entre les guanyadores territorials s'escollirà la guanyadora nacional, que serà una de les representants espanyoles en els premis IWEC i que succeiran a Inés Juste, presidenta de Grupo Juste; Rocío Hervella, fundadora i consellera delegada de Prosol; Arancha Manzanares, vicepresidenta d'Ayesa; Lina Mascaró, presidenta de Grupo Mascaróm, i Pilar Martínez-Cosentino, vicepresidenta de Grupo Cosentino. Totes elles són guanyadores nacionals de les passades edicions dels Premis Dona Empresària CaixaBank.


En paral·lel, el BPI, filial de CaixaBank a Portugal, lliura el Prémio Mulher Empresària do BPI, que celebra aquest any la seva cinquena edició. Les guanyadores d'aquest premi, dones líders en el teixit empresarial portuguès, són també representants de Portugal en els premis IWEC.