R+D+i

CaixaBank posa en marxa un ecosistema d'innovació agrícola a Espanya mitjançant AgroBank

12/05/2022

CaixaBank, mitjançant AgroBank, la seva línia de negoci adreçada a l'activitat agroalimentària, impulsa un ecosistema d'innovació agrícola a Espanya, mostra del compromís de l'entitat per ajudar a la transformació del sector primari del nostre país. Té la finalitat d'afavorir la inversió per a la modernització de les explotacions agràries i, així, promoure'n la competitivitat.


Entre les iniciatives que integren aquest ecosistema d'innovació, hi ha el programa que s'ha posat en marxa juntament amb el Consell Europeu d'Innovació (EIC) per accelerar la digitalització del sector agrícola implantant solucions de start-ups nacionals i internacionals. S'hi han presentat 109 projectes procedents de 25 països diferents. D'aquests, s'han seleccionat els 10 finalistes, que presentaran les seves propostes al sector en el marc del Food 4 Future World Summit, el congrés de tecnologies alimentàries més important d'Europa que se celebrarà a Bilbao entre el 17 i el 19 de maig i on es mostraran les darreres solucions, tecnologies i innovació que estan transformant la indústria agroalimentària per produir aliments de forma sostenible i saludable.


La presentació d'aquests projectes tindrà lloc el dimecres 18 de maig, entre les 15.30 i les 17.30 hores al Main Auditorium AgroBank del Food 4 Future World Summit, dins de la programació que l'entitat farà al congrés, del qual és Global Partner un altre any.


Entre les activitats previstes en el marc del congrés, també hi ha la presentació per part de Judit Montoriol, economista en cap de CaixaBank Research, de l'Informe Sectorial Agroalimentari 2022 del servei d'estudis de l'entitat, on s'aborden els reptes del sector derivats del conflicte a Ucraïna, així com un monogràfic sobre l'aigua.


A més, AgroBank organitza diferents ponències i taules rodones on participaran Ainhoa Vicente Fernández, guanyadora de la segona edició del premi La Ciència en Femení, que atorga la Càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida (UdL), Ametller Origen, Explotaciones Agrarias Catelo, Viña Costeira i altres participants vinculats a DayOne, el servei de banca especialitzat en empreses joves i innovadores de CaixaBank.