AgroBank
AgroBank

CaixaBank posa el focus en la innovació, la sostenibilitat i l'aigua com a reptes del sector agroalimentari a la Regió de Múrcia

25/05/2023

CaixaBank ha reunit aquest dimarts prop de 250 professionals del sector agroalimentari de la Regió de Múrcia a través d’una nova jornada d’AgroBank titulada ‘Solucions als reptes del sector agroalimentari’, en la qual s’ha posat en valor la innovació, la sostenibilitat i l’aigua com als grans desafiaments del sector agroalimentari a la Regió.

A l’acte, dut a terme a la seu territorial que CaixaBank té a Múrcia, hi han assistit el conseller d’Aigua, Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Regió de Múrcia, Antonio Luengo; la directora de la Territorial de CaixaBank a la Regió de Múrcia, Olga García, i el director d’AgroBank, Sergio Gutiérrez. La directora territorial de CaixaBank ha subratllat que “la Regió de Múrcia ha de ser líder en emprenedoria agroalimentària, i això només és possible si som capaços de lligar totes les baules de la cadena alimentària, des de la producció fins al consumidor final, passant per universitats o Administracions públiques”.

Per la seva banda, el conseller d’Aigua, Agricultura, Ramaderia i Pesca ha destacat que “tot l’esforç que es fa en matèria d’innovació i sostenibilitat no té sentit si no disposem d’un recurs bàsic com és l’aigua”.

El director d’AgroBank, que ha tancat la jornada, ha posat en valor que “els reptes passen per garantir els aliments a una població mundial creixent i que l’alimentació sigui clau per augmentar l’esperança de vida”. A més, Gutiérrez ha plantejat la necessitat de “ser més sostenibles, des del punt de vista de la producció, de l’ús dels recursos naturals i de l’aprofitament d’aliments i de la rendibilitat”, com també de “ser més productius i saber mitigar els riscos del sector, com són la sequera d’enguany o les pluges torrencials”.

A l’acte, dirigit pel director d’AgroBank a la Regió de Múrcia (José Carlos Martínez), hi han participat representants de diverses institucions, com també especialistes en economia circular, tecnologia i responsabilitat social corporativa pel que fa al sector agroalimentari. Entre els participants hi havia el codirector de la Càtedra d’Economia Circular de la UCAM-Agringenia, Valentín Molina; el director de l’IMIDA, Andrés Martínez; el director del CEBAS-CSIC a Múrcia, Juan José Alarcón, i el coordinador de CaixaBank Dualiza, Ricard Guillem.

També hi han intervingut el CEO de Caliplant Agro, SL, Juan Luis Jiménez; el doctor en Intel·ligència Artificial i responsable de tecnologia de Biyectiva, Rubén Martínez; el fundador i director d’I+D de Bleecker Technologies, Félix J. García; el responsable del departament Agronòmic de Digital Data Farm, Alejandro Pérez; el CEO d’Agerpix, David Francés, i el doctor per la Universitat d’Almeria i investigador en RSC, Antonio Martos.