Ramaderia

CaixaBank patrocina els premis Porc d'Or 2021

29/11/2021

Lleida ha tornat a acollir la gala de lliurament dels premis Porc d'Or, patrocinats per CaixaBank, i que reconeixen l"excel·lència en la producció de porcí a Espanya. L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), juntament amb l'empresa líder en salut animal Zoetis i la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc) han anunciat les millors granges de porcí de l'any 2021 en una gala que s'ha celebrat a la Llotja de Lleida i a la qual han assistit més de 600 professionals del sector, entre ramaders, veterinaris i tècnics, així com representants de l'administració i de les principals associacions sectorials. En total s'han lliurat 48 premis (45 premis generals i 3 premis especials) a 41 granges de 6 comunitats autònomes. Catalunya, amb 14 guardons, és la segona comunitat autònoma més premiada, darrere d'Aragó, que n'ha rebut 16.


Tot i haver reprès el format presencial ?l'any passat no va ser possible a causa de les restriccions marcades per la pandèmia?, la xxviii edició dels premis també s'ha retransmès en directe per internet a través de la pàgina www.premiosporcdor.com.


Els premis Porc d'Or, de caràcter anual i àmbit estatal, tenen la base al BDporc, el banc de dades de referència del porcí, una eina gestionada per l'IRTA per proporcionar informació de referència a les empreses de producció porcina com a element d'ajuda en la presa de decisions. Durant aquests 28 anys, els premis han comptat amb el suport incondicional com a coorganitzadors de l'empresa líder en salut animal Zoetis, que ha acompanyat l'IRTA en la celebració i lliurament dels guardons, i també amb Interporc i moltes altres empreses del sector com a patrocinadors i col·laboradors.