AgroBank

CaixaBank patrocina ACATCOR per impulsar i millorar la gestió dels regadius de Catalunya

26/03/2021

AgroBank, la línia de negoci agrari de CaixaBank, també ha col·laborat en el finançament de projectes per a reduir la despesa energètica de l'activitat agrària, un dels principals costos dels regants.

CaixaBank i l'Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) col.laboren a través d'un acord de patrocini pels propers dos any, amb l'objectiur d'impulsar diferents activitats per millorar la gestió dels recursos hídrics i impulsar diferents accions i projectes que permetin també la millora de la sostenibilitat de les explotacions agropecuàries de regadiu, amb un clar impacte en la fixació de població al territori.


El conveni signat reafirma el suport de l'entitat financera a les activitats agrícoles a través de la seva línia de negoci AgroBank.


El conveni contempla la inclusió de la imatge de CaixaBank com a patrocinador de l'activitat habitual d'ACATCOR durant el període de 2 anys que dura el patrocini. L'acord estableix la col·laboració amb l'Associació de regants en el suport a les activitats, jornades formatives, cursos i seminaris que organitza ACATCOR


La directora d'AgroBank a la Direcció Territorial Catalunya, Carina Termens, ha manifestat que l'acord de col·laboració amb l'ACATCOR és una mostra més del compromís de CaixaBank amb el sector agroalimentari de Catalunya, que durant la pandèmia ha mostrat encara més el seu caràcter estratègic i fonamental per tota la societat.


Per la seva banda, el president d'ACATCOR, Amadeu Ros, ha destacat que comptar amb el suport de CaixaBank en les activitats que organitza ACATCOR permet donar un suport mes ampli a les comunitats sòcies de l'Associació.


Acatcor


L'Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) és una associació sense ànim de lucre que agrupa 764 comunitats de regants que representen el 70% de la superfície regable de Catalunya. la Junta Directiva està conformada per una representació territorial en funció de la importància de la superfície en regadiu que representa i està subdividida en les demarcacions de Lleida, Alt Pirineu, Tarragona, Terres de l'Ebre, Girona, Barcelona i Catalunya Central. L'impacte de les comunitat de regants és clau pel territori i sobretot en l'àmbit del negoci agroalimentari.


AgroBank, líder del sector


Agrobank, la línia de negoci de CaixaBank adreçada a el sector agroalimentari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols.


AgroBank ha col·laborat en el finançament de projectes per a reduir la despesa energètica de l'activitat agrària, un dels principals costos dels regants.


En els últims tres anys, CaixaBank ha concedit més d'11 milions d'euros en préstecs a les comunitats de regants de les Terres de Ponent per a la modernització del reg i la millora de l'eficiència en la utilització de l'aigua. Aquest finançament, que ha permès millorar la competitivitat del sector i ha fet possible la renovació dels sistemes de reg de 3.600 hectàrees de conreus, ha beneficiat a 660 regants


La proposta de valor d'Agrobank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament proper i integral, no només amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.


Agrobank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, 3.000 professionals amb un alt coneixement de el sector i porta a terme accions d'impuls a el sector, com jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra Agrobank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, al costat de la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com els premis a la millor tesi doctoral i a el millor treball final de màster, seminaris i cursos específics. Donada la vocació internacional de el sector, Agrobank disposa d'un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc de món.


Agrobank manté un ferm compromís per mantenir la xarxa rural i per fomentar la diversitat en el sector, sent aquesta una de les cinc línies prioritàries del Pla Estratègic 2019-2021.


Aquest compromís es materialitza a través de diferents convenis amb associacions estratègiques. Al seu torn, CaixaBank, dins del seu model de banca socialment responsable, fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries. En aquest sentit, CaixaBank disposa de línies de finançament específiques per a impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l'eficiència energètica o l'agricultura ecològica, buscant oportunitats a favor de la salut de la planeta. Amb aquest tipus de finançaments CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.