CaixaBank
Sostenibilitat

CaixaBank organitza a Girona una jornada sobre sostenibilitat en el sector de l'alimentació per impulsar la transició verda de les empreses

17/11/2023

CaixaBank ha reunit prop de 100 empreses del sector de l’alimentació de Catalunya per impulsar la transició verda de les companyies interessades a implementar la sostenibilitat als seus negocis. El projecte, pioner en el sector, contribuirà a fer que els clients empresa puguin afrontar processos com la descarbonització i la millora ambiental.

L’obertura de l’acte ha anat a càrrec de Josep M. González, director territorial de CaixaBank a Catalunya, que ha destacat que “ser sostenible està deixant de ser una opció, cada vegada més és un requisit per accedir al mercat i arribar als clients. Si volem que la nostra economia sigui sostenible, entre tots cal que avancem molt i en molts àmbits productius, que afecten tot el teixit empresarial d’una manera més o menys directa. Per uns, suposarà adaptació i, per uns altres, una transformació integral, però és un repte que tots tenim per davant”.

González ha afegit que “CaixaBank és una entitat de referència per la nostra manera de fer banca sostenible. Per això, gràcies al diàleg que mantenim amb els nostres clients empresa a través de la nostra excel·lent xarxa de gestors, hem detectat que és important que puguem acompanyar-los amb solucions concretes que els ajudin a avançar a l’hora de ser més sostenibles. Aquesta és la nostra manera de ser útils i d’estar prop de la societat i de les persones”.

La jornada, que ha tingut lloc a CaixaForum Girona, ha seguit amb la ponència d’Alvaro Colino, director de coordinació de productes i negocis sostenibles de CaixaBank, el qual ha destacat que un sistema empresarial d’èxit necessita rendibilitat financera, alhora que cal tenir en compte variables ambientals, socials i de governança. A més, que existeix una forta pressió regulatòria per part de la Unió Europea en matèria de sostenibilitat, que requerirà a les empreses accelerar els seus plans de transició sostenible.

Colino ha afirmat que “les grans companyies estan incorporant mesures sostenibles en la cadena de subministrament, la qual cosa exigeix als seus proveïdors complir certs nivells de sostenibilitat” i, doncs, requereix unes inversions per part de les empreses, que es tradueix en un estalvi de costos, una millor eficiència del seu negoci, una oportunitat per capturar nous mercats emergents, i un millor accés a fonts i finançament.

Acte seguit, Miquel Sabater, expert de Deloitte, ha destacat que “el sector de l’alimentació és un dels que necessita més urgència a l’hora d’implementar mesures de sostenibilitat”, i que “els impulsors de la sostenibilitat en el sector de l’alimentació són tres: l’impacte de l’agricultura i la producció d’aliments al medi ambient; la creixent demanda d’aliments produïts de manera sostenible, i el fet que els reguladors estan posant el focus a complir mesures sostenibles en l’agricultura i la producció d’aliments.”

Finalment, Jesus Loza, director de solucions globals de finançament de CaixaBank, ha entrevistat Jorge Grande, director general del grup Puratos, que ofereix una gamma completa de productes innovadors en aplicacions de forneria, pastisseria i xocolata per a artesans, industrials, retail i sector horeca.

L’objectiu de CaixaBank és oferir un servei d’assessorament personalitzat amb acompanyament per part d’un equip especialista. Per fer-ho, l’entitat ha format 150 gestors de CaixaBank Empreses amb la finalitat d’aprofundir en les oportunitats que ofereix la sostenibilitat per impulsar els negocis, independentment del sector en què operin.