Agricultura

CaixaBank i l'UCLM creen la càtedra AgroBank Dona, Empresa i Món Rural

01/03/2022

CaixaBank i la Universitat de Castella-la Manxa (UCLM) han creat la càtedra AgroBank Dona, Empresa i Món Rural amb l'objectiu de col·laborar en l'estudi de la igualtat de gènere i l'empoderament de les dones rurals com a estratègia per fixar la població al territori. El director general de Negoci de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, i el rector de l'UCLM, Julián Garde, han signat a Toledo el conveni de col·laboració per desenvolupar la nova càtedra.


A l'acte de signatura també hi han estat presents, Sergio Gutiérrez, director d'AgroBank, Jaime Campos, director territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa, Carmen Quintanilla, presidenta d'AFAMMER i Ángela González, vicerectora d'Innovació, Ocupació i Emprenedoria.


La càtedra proposarà actuacions que tinguin com a beneficiàries les dones rurals, primer analitzant-ne la situació i, després, enriquint les seves competències amb formació i assessorament per convertir-les en motors del desenvolupament rural i creadores d'oportunitats d'ocupació, en un instrument per retenir i ancorar la població al territori.


En el marc del compromís amb el medi rural, tant l'UCLM com CaixaBank col·laboraran per "generar coneixement en l'àmbit d'interès i per promoure activitats de formació, divulgació o promoció prioritàriament en el segment de la població de les dones rurals, sense excloure la resta de la població".


A més de desenvolupar conjuntament activitats de recerca en temes de gènere i món rural i aportar coneixement científic en l'àmbit de la qualitat agroalimentària, duran a terme programes de formació dirigits a dones amb iniciatives emprenedores i organitzaran espais per a la trobada per intercanviar experiències, però també esdeveniments de sensibilització dirigits al públic universitari.