Indústria

CaixaBank, líder en finançament sostenible a Europa durant el primer semestre del 2022

14/07/2022

CaixaBank és l'entitat líder en finançament sostenible a Europa durant el primer semestre de l'any, segons la classificació de Refinitiv, que situa el banc a la primera posició del rànquing EMEA Top Tier Green & ESG-Linked Loans.Refinitiv ha tingut en compte 7.327 milions de dòlars en un total de 46 operacions per elaborar el seu rànquing, els procedents de les operacions en què CaixaBank és considerada per aquesta plataforma com a entitat de màxima rellevància o top tier lender.


Durant el primer semestre del 2022, la divisió de Banca Corporativa, Institucional i Internacional de CaixaBank (CIB&IB) ha concedit més de 9.500 milions d'euros en finançament sostenible, un 28% més que en el mateix període de l'any anterior.


D'altra banda, CaixaBank s'ha col·locat també al capdavant del finançament verd a Europa durant el primer semestre del 2022, segons la League Table Green Use of Proceeds Top Tier Lender de Bloomberg, una de les agències d'informació financera de més prestigi. Segons aquest rànquing, CaixaBank va finançar 1.800 milions de dòlars en 10 operacions. Segons Bloomberg, CaixaBank ha pujat fins a la segona posició del rànquing mundial de finançament verd, per darrere de Sumitomo Mitsui Banking Corporation.


En el marc del nou Pla estratègic 2022-2024, CaixaBank estableix com a prioritat estratègica ser referent a Europa en sostenibilitat, per a això s'ha fixat l'objectiu de mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles que impulsin la transició sostenible de les empreses i la societat. CaixaBank compta amb altres compromisos que donen resposta a les ambicions del Pla de banca sostenible 2022-2024. En l'eix ambiental, el banc s'ha compromès a avançar en la descarbonització de la cartera per assolir zero emissions el 2050, i té previst publicar els seus objectius l'octubre del 2022. En l'eix social, a destinar més de 3.500 milions d'euros en nova concessió de microcrèdits i impactar més de 413.000 beneficiaris a través del seu banc social MicroBank i, finalment, en l'eix de governança l'objectiu és assolir un 42% de dones en posicions directives.


D'aquesta manera, els 9.500 milions d'euros de finançament sostenible durant els primers sis mesos de l'any de la divisió CIB&IB formen part d'aquest compromís de mobilitzar 64.000 milions d'euros en finançament sostenible en el període comprès entre el 2022 i el 2024.