CaixaBank
Indústria

CaixaBank incrementa un 47 % el servei de les seves oficines mòbils el 2022

28/02/2023

CaixaBank va incrementar un 47 % el servei financer que presta amb les seves oficines mòbils el 2022 i és present a 626 municipis en risc d'exclusió financera, davant dels 426 municipis als quals arribava fa només un any. L'entitat va incorporar al servei la província de Palència durant l'exercici passat i, a més, va ampliar les rutes a Àvila, Ciudad Real, Granada, Guadalajara, La Rioja, la Comunitat de Madrid i Segòvia.

A les poblacions que CaixaBank atén a través dels ofimòbils resideixen prop de 308.000 habitants, segons l'Institut Nacional d'Estadística, i una tercera part d'aquests 308.000 té més de 60 anys, fet que posa de manifest el compromís de l'entitat amb el col·lectiu sènior.

El servei d'ofimòbil permet als usuaris, siguin o no clients de l'entitat, fer les operacions bancàries més habituals, entre les quals destaquen retirar efectiu, fer ingressos i pagar rebuts i impostos.

El banc té 15 oficines mòbils que recorren 43.000 quilòmetres de mitjana al mes i ofereixen el seu servei a dotze províncies de sis comunitats autònomes: Àvila, Segòvia, Burgos i Palència, a Castella i Lleó; Guadalajara, Ciudad Real i Toledo, a Castella-la Manxa; València i Castelló, a la Comunitat Valenciana; Granada, a Andalusia; la Comunitat de Madrid, i la Rioja. A més, l'entitat té dos ofimòbils més en reserva per atendre esdeveniments empresarials, culturals i esportius, com la Fira del Llibre de Madrid.

“Les oficines mòbils són un servei que forma part de l'estratègia de CaixaBank per poder arribar a tots els ciutadans, independentment de quin sigui el seu municipi de residència, i ens permeten complir amb l'objectiu de mantenir la inclusió financera a les zones rurals, on els sectors agrícola i ramader hi tenen un gran pes específic i hi ha un percentatge elevat de clients sènior”, ha destacat el director de Negoci de CaixaBank, Jaume Masana.

Les oficines mòbils són clau en l'estratègia de CaixaBank per evitar l'exclusió financera de les zones rurals, a més de preservar la relació directa amb el client que resideix en aquest tipus d'entorns i mantenir l'aposta de CaixaBank per l’economia d'aquests territoris.