Tierra de Oportunidades
AgroBank

CaixaBank impulsa l'emprenedoria rural a Castella i Lleó amb la iniciativa "Tierra de Oportunidades"

25/04/2023

CaixaBank ha posat en marxa a Castella i Lleó la iniciativa “Tierra de Oportunidades”, per la qual dona suport i impulsa l’emprenedoria rural i la creació de llocs de treball, i contribueix a aturar el despoblament creixent dels nuclis rurals. L’entitat implanta aquest projecte amb tres Grups de Desenvolupament Rural (GDR) i l’articula a través de dues línies d’actuació: ajuts directes a emprenedors rurals i programes de formació i acompanyament.       

A Castella i Lleó, CaixaBank ha arribat a acords amb tres GDR que operen a les províncies de Segòvia, Àvila i Burgos: Segovia Sur, Asider i Adeco Camino, respectivament. La responsable d’Acció Social de CaixaBank a Castella i Lleó, Natalia Díez, s’ha reunit amb els equips de les entitats, davant dels quals ha volgut segellar el compromís de l’entitat amb el teixit rural de la comunitat autònoma.

“CaixaBank està profundament compromesa amb la inclusió financera de les zones rurals d’aquest país; un compromís que demostra cada dia amb la implantació d’oficines en petites poblacions, la promesa de no abandonar cap localitat en la qual sigui l’única entitat, el suport a l’ecosistema agrari a través de la línia de negoci AgroBank i, ara també, gràcies al programa “Tierra de Oportunidades”. Estem convençuts que l’emprenedoria i la creació de llocs de treball són les claus perquè les zones rurals es puguin desenvolupar i oferir un futur de benestar a les persones que les habiten”, ha sostingut la responsable d’Acció Social de CaixaBank a Castella i Lleó. 

Els acords amb els tres Grups de Desenvolupament Rural inclouen un ajut econòmic de 30.000 euros (10.000 per a cadascun), que es repartirà entre les dues vessants del programa:

D’una banda, el 40 % del pressupost es destinarà a ajuts directes a emprenedors rurals, a través d’una convocatòria per concedir premis de 1.000 euros a projectes innovadors i amb capacitat de generar ocupació en poblacions de menys de 10.000 habitants. A més, aquests emprenedors s’incorporaran a una comunitat de projectes rurals d’arreu del país, Incubatio, llançada per l’empresa social Rural Talent amb l’impuls de CaixaBank.

D’altra banda, el 60 % restant es dedicarà a formació, assessorament i acompanyament a emprenedors, amb un impacte mínim de 25 hores formatives a 25 emprenedors rurals per cada GDR.