Agricultura

CaixaBank habilita una línia de finançament de 21 milions per als afectats per la calamarsa i les fortes pluges a Los Palacios

22/05/2023

CaixaBank ha habilitat una bateria de mesures per als damnificats per les fortes precipitacions i calamarsades que van tenir lloc ahir a Los Palacios i Villafranca, que han causat danys en explotacions agrícoles i ramaderes (principalment, plantacions de tomàquets, albergínies, cigrons o gira-sol). Entre aquestes mesures, destaca una línia de finançament de 21 milions d’euros o la possibilitat d’accedir a una AgroTargeta per poder diferir el pagament de les entrades, entre altres necessitats de campanya.

La línia de finançament en condicions especials d’AgroBank, el segment de negoci de CaixaBank que s’adreça al sector agroalimentari, té fins a tres anys de carència a fi de poder ajudar en casos en què les explotacions i cultius hagin resultat danyats.

La Direcció Territorial de CaixaBank a Andalusia ha treballat les últimes hores perquè els afectats per les calamarsades i pluges es puguin beneficiar d’aquestes línies que ja estan disponibles a través de les oficines de la xarxa i Centres d’Empreses de CaixaBank en tota la província de Sevilla.

“Tenim un compromís ferm amb el sector agroalimentari d’Andalusia. Volem fer costat als agricultors i ramaders que s’han vist afectats aquests últims dies per les inclemències meteorològiques per, a través de les solucions financeres pensades específicament per a ells, ajudar-los en aquests moments difícils i garantir que puguin continuar amb la seva activitat”, ha assegurat Juan Ignacio Zafra, director Territorial de CaixaBank a Andalusia.

CaixaBank és l’entitat financera de referència a Sevilla, que disposa d’una extensa xarxa comercial en tota la província d’oficines i caixers automàtics, i un important posicionament en nombre de clients i en banca digital.

AgroBank, compromís financer i social amb el sector agro a Espanya

AgroBank, primera entitat financera del sector agroalimentari a Espanya per presència d’oficines i quota de mercat, amb més de 500.000 clients agraris, de fa molts anys que treballa en una proposta de valor que reflecteix el compromís amb el sector agroalimentari i el món rural des del punt de vista financer, social i de digitalització.

L’aposta d’AgroBank pel sector agroalimentari s’ha vist reforçada després d’un 2022 en el qual es van finançar 29.479 milions d’euros, un 95,6% més que en l’exercici anterior. Això posa de manifest el suport permanent de CaixaBank a un sector essencial com és l’agroalimentari.

Tot això és possible gràcies a la xarxa d’oficines més extensa d’Espanya, la qual cosa la situa com l’entitat financera amb més presència en petits municipis, alhora que l’organisme reforça el seu compromís social impulsant aquestes localitats pel fet que està present en el 95% dels municipis amb menys de 5.000 habitants, en 482 dels quals com a única entitat.

D’altra banda, l’entitat té un fort compromís amb la sostenibilitat i la digitalització del sector, amb l’objectiu d’impulsar-ne la transformació. En aquest sentit, ha llançat ‘AgroBank Tech Digital INNovation’, un programa d’acceleració de startups per al sector agroalimentari. Amb aquesta iniciativa, que es duu a terme en col·laboració amb Innsomnia, l’entitat es posiciona com el principal referent de startups que ofereix al sector solucions tecnològiques.