R+D+i

CaixaBank i la Fundación La Caja de Canarias convoquen la tercera edició dels Premis Canàries d'Economia Sostenible

31/01/2024

CaixaBank i la Fundación La Caja de Canarias han presentat aquest dimarts la tercera edició dels Premis Canàries d'Economia Sostenible. D'aquesta manera, s'obre el termini de presentació de candidatures per optar a aquests premis. Aquesta nova convocatòria pretén reconèixer les iniciatives més destacades dutes a terme durant l'any 2023 per la seva contribució a la lluita contra el canvi climàtic, la defensa de la biodiversitat o la implantació de l'economia circular en l'àmbit de les Canàries.

Els Premis Canàries d'Economia Sostenible abasten quatre categories: economia verda, economia blava, economia circular i ciència i tècnica ECO i podran optar a aquests guardons totes les persones naturals o jurídiques que desenvolupin una activitat empresarial o bé que hagin fet una aportació a una activitat cientificotècnica a l'arxipèlag.

“Amb aquesta nova edició dels premis, que es presenta de la mà de CaixaBank com a patrocinador principal, es consolida aquesta iniciativa de la Fundación La Caja de Canarias destinada a empreses, pimes i autònoms, com a principals agents del canvi de model a les Canàries i base fonamental de la nostra economia. Ells van creant una consciència social que també és part d'aquest projecte, per això és important donar suport a iniciatives que van cap a una economia més sostenible, que fan que el teixit social s'hi impliqui”, va destacar el director general de la Fundació, Fernando Fernández.

Fernández va indicar, a més, que “aquesta edició consolida les anteriors”, i en va destacar la vàlua després de l'èxit de les dues primeres edicions en què es van registrar un total de 36 i 44 candidatures, respectivament, que cobrien els quatre àmbits dels premis, com també la gairebé totalitat de les Illes Canàries.

Per part seva, el director territorial de CaixaBank a les Canàries, Manuel Afonso, va ressaltar que “anar de la mà amb la Fundación La Caja de Canarias en aquests Premis Canàries d'Economia Sostenible és una manera de donar visibilitat a tots els que treballen per la sostenibilitat. És una manera de posar també a la nostra agenda del dia a dia tot el que té a veure amb el món sostenible”.

A més, Afonso va subratllar que aquests premis són una manera de “reconèixer aquesta tasca que fan els emprenedors, molt més sostenible i més compromesa amb l'entorn en què desenvolupen la seva activitat. Hem d'apostar per aquesta economia sostenible que permeti avançar en el desenvolupament de les Canàries, com també apostar per mantenir i tenir cura del medi ambient en què desenvolupem la nostra activitat”.

Fins al 28 d'abril

Els guardons estan dotats amb 3.000 euros per a cadascuna de les quatre modalitats, i les candidatures es podran remetre electrònicament a la Direcció General de la Fundación La Caja de Canarias fins al proper 28 d'abril, a través del correu electrònic premiscanarias_arroba_fundacionlacajadecanarias.es.

El jurat estarà presidit pel conseller d'Economia, Indústria, Comerç i Autònoms del Govern de Canàries, i estarà integrat per representants de la conselleria, de la Direcció Territorial de CaixaBank a Canàries, de la Fundación La Caja de Canarias, de la Confederació Canària d'Empresaris, de CEOE-Tenerife i per dos acadèmics experts en economia i sostenibilitat de reconegut prestigi en representació de la Universitat de La Laguna i la Universitat de Las Palmas de Gran Canària. El president de les Canàries n'ostentarà la Presidència d'honor.

En la segona edició d'aquests premis van ser distingits els projectes empresarials d'EAVE, en economia verda; Ecogrit, en economia blava; MIA Moda Regenerativa, en economia circular, i Tagua, en ciència i tècnica ECO.