Indústria

CaixaBank financia l'empresa mallorquina Carob, l'única productora de goma de garrofí a Mallorca

14/02/2022

CaixaBank ha finançat l'empresa mallorquina amb seu a Marratxí Carob, l'única fàbrica productora a les Balears de goma de garrofí, un espessidor i estabilitzant natural molt apreciat en la indústria alimentària que s'obté de les llavors de la garrofa.


L'operació de finançament de 14 milions d'euros de capital, que compta amb l'aval de Cesce, posa de manifest el compromís de CaixaBank i d'AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank adreçada al sector agroalimentari, amb el sector a les Balears a través del suport al sector primari mallorquí i la promoció, a més, duna economia circular i sostenible.


Carob, que distribueix els seus productes a nivell mundial, té un paper clau en el sector agroalimentari de Mallorca, ja que històricament ha estat el principal comprador de garrofí de Balears i disposa d'un magatzem a Baltimore que ha contribuït a desenvolupar el mercat de la goma de garrofí als Estats Units.


Ramon Juan, director comercial d'Empreses de CaixaBank a les Balears, ha expressat "la satisfacció que sent CaixaBank de poder oferir una solució eficaç als reptes que enfronta actualment el sector primari de les Illes, que ha demostrat ser clau en els mesos de pandèmia i ha posat de manifest, un cop més, el compromís de l'entitat amb el camp mallorquí".


AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank adreçada al sector agroalimentari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients un de cada dos agricultors espanyols.