R+D+i

CaixaBank i la FEV sumen esforços per contribuir a consolidar una recuperació del sector vitivinícola

17/12/2021

CaixaBank i la Federació Espanyola del Vi (FEV) han renovat un any més el seu acord de col·laboració amb l'objectiu de seguir donant suport al sector vitivinícola i contribuir a consolidar els signes de recuperació que s'estan observant en els últims mesos tant en les exportacions com en el mercat interior.


El nou acord, signat entre el director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez, i el director general de la FEV, José Luis Benítez, contempla a més la col·laboració de l'entitat financera en el nou Hub de Digitalització i Vi de la FEV, un grup de treball promogut per l'organització cellerera i l'empresa tecnològica JIG per compartir les necessitats tecnològiques del sector vitivinícola espanyol amb l'oferta tecnològica, amb especial èmfasi en el procés d'identificació i anàlisi de necessitats, l'acceleració del procés de digitalització, la captació de tendències tecnològiques i la formació i la divulgació.


De fet, AgroBank va ser el patrocinador principal de l'esdeveniment "Wine Next Generation" celebrat fa uns dies al Caixaforum de Madrid amb l'objectiu precisament de posar sobre la taula els reptes i les necessitats del sector vitivinícola espanyol en matèria de digitalització i oferir idees i solucions a les empreses perquè puguin afrontar aquest procés.


La internacionalització i la intel·ligència de mercat són també dues peces clau del conveni entre les dues entitats. Per aquest motiu, CaixaBank va participar a l'Assemblea General de la FEV del 2021, on va presentar un informe de perspectives econòmiques a Espanya amb els principals indicadors d'hostaleria i consum. Igualment, el director de xarxa va participar en un seminari web impulsat per la FEV sobre mercats internacionals: "El camí a la recuperació i iniciatives per consolidar la imatge del vi a l'exterior".