AgroBank

CaixaBank i la FEV reforcen la col·laboració per incrementar la competitivitat dels cellers espanyols i del sector vitivinícola

19/01/2023

El director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez, i el director general de la Federació Espanyola del Vi (FEV), José Luis Benítez, han signat la renovació del conveni que les dues entitats mantenen des del 2017 i mitjançant el qual col·laboren en diferents iniciatives per contribuir a millorar la competitivitat dels cellers espanyols i del conjunt del sector vitivinícola.


Una col·laboració que durant l'últim any s'ha intensificat especialment en dos àmbits: la digitalització i la sostenibilitat. De fet, AgroBank col·labora activament amb el Hub de Digitalització i Vi de la FEV, un grup de treball promogut per l'organització cellerera juntament amb l'empresa tecnològica JIG per compartir les necessitats tecnològiques del sector vitivinícola espanyol amb l'oferta tecnològica i accelerar el procés de digitalització, la captació de tendències tecnològiques, la formació i la divulgació.


Fruit d'aquesta col·laboració, el director d'AgroBank va ser un dels participants en la segona edició de la jornada nacional Wine Next Generation, organitzada per la FEV, que es va celebrar el mes de novembre a Logronyo. En concret, va participar en el col·loqui sobre avenços tecnològics al camp juntament amb representants del sector cellerer i del tecnològic.


Però, a més, en l'àmbit de la digitalització també destaca la col·laboració entre la FEV, La Digitalizadora Agraria impulsada per AgroBank i Innsomnia per sumar esforços i presentar de manera conjunta un projecte tractor específic per al sector del vi al PERTE agroalimentari. El projecte compta, a més, amb la participació de 20 cellers socis de la FEV que s'han adherit al consorci i han contribuït a definir les inversions i els projectes inclosos al projecte tractor, relacionats amb la digitalització, la sostenibilitat i la traçabilitat.


En matèria de sostenibilitat, la col·laboració entre AgroBank i la FEV també es va fer palesa recentment durant la presentació de Sustainable Wineries for Climate Protection, l'ampliació del segell de sostenibilitat específic per a cellers promogut per la FEV que a partir del 2023 inclourà, a més de l'aspecte mediambiental, criteris de sostenibilitat social, econòmica i de governança que els cellers certificats hauran de complir per obtenir o renovar el certificat.