AgroBank

CaixaBank i FADEMUR firmen un acord per impulsar la igualtat en el sector agrari a Espanya

16/12/2020

CaixaBank consolida la seva línia de negoci AgroBank en el territori espanyol amb la firma d'un acord de col·laboració amb la Federació d'Associacions de Dones Rurals (FADEMUR). Amb el ferm compromís de mantenir la xarxa rural i de fomentar la diversitat en el sector, l'entitat financera posa a disposició de totes les associades una àmplia oferta de productes i serveis financers especialitzats per al sector agrari. En l'actual moment de crisi i incertesa, el medi rural està demostrant, una vegada més, el seu paper estratègic i, amb aquest acord, CaixaBank consolida el seu compromís amb l'entorn rural.


L'acord ha estat subscrit per Teresa López López, presidenta de FADEMUR, i, en representació de CaixaBank, per Ana Díez Fontana, directora executiva de Negocis i Emprenedors, i Carlos Seara, director d'AgroBank.


Mitjançant aquest conveni, les dones rurals de FADEMUR tindran accés a les línies específiques de finançament destinades a l'adquisició i adaptació de les seves finques, maquinàries o instal·lacions, i a la implementació d'energies renovables amb finalitat d'autoconsum. En aquest sentit, l'entitat financera acompanyarà de manera integral a les associades de FADEMUR, atorgant no només suport financer, sinó també assessorament, planificació conjunta i ajuda a la formació i l'especialització. L'acord també té en compte la participació conjunta i patrocini, per part de CaixaBank, d'algunes jornades i actes que organitzi FADEMUR.


Amb aquesta línia de compromís, CaixaBank vol donar suport a les necessitats particulars de les dones rurals en el camp i impulsar la seva presència i desenvolupament en el sector agrari a Espanya. Així mateix, l'entitat està compromesa i treballa per fomentar la diversitat, sent una de les cinc línies prioritàries del Pla Estratègic 2019-2021. Aquest acord amb FADEMUR contribueix a la consecució del 5 objectiu de desenvolupament sostenible (ODS) que busca aconseguir la igualtat entre els gèneres i empoderar a totes les dones i les nenes.


AgroBank, líder del sector


En els seus sis anys de vida, AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament proper i integral, no només amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta i l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.


AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies i 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector, específicament formats per atendre a professionals agraris i dotats de tecnologia mòbil que els permet assessorar i formalitzar contractacions des de qualsevol lloc. A més, AgroBank duu a terme accions d'impuls al sector, com ara jornades tècniques o firma d'acords amb organitzacions de rellevància. Atesa la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d'un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.


CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, l'entitat disposa de línies de finançament específiques per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l'eficiència energètica o l'agricultura ecològica, cercant oportunitats a favor de la salut del planeta i en contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.


CaixaBank és l'entitat amb més presència en l'àmbit rural. Actualment, compta amb més de 1.000 oficines, una quarta part de la seva xarxa total, en municipis rurals. L'entitat està present en totes les poblacions de més de 10.000 habitants i en un 94% de les de més de 5.000 habitants. Així mateix, és l'única entitat present en més de 229 petites poblacions.


El Pla Estratègic 2019-2021 de l'entitat, dins el seu model de banca socialment responsable, aposta per mantenir aquesta xarxa per afavorir la proximitat al client i la inclusió financera de tota la població, independentment del seu lloc de residència.


Federació d'Associacions de Dones Rurals (FADEMUR)


La Federació d'Associacions de Dones Rurals (FADEMUR) és una organització feminista d'àmbit nacional que lluita per assolir la igualtat i el progrés de les dones que viuen i treballen en el medi rural. Va néixer el 2004 amb l'objectiu de reforçar el treball que venen desenvolupant les associacions de dones rurals que la integren, perquè confien en què com més siguin i més unides estiguin, més força tindran les seves reivindicacions de drets fonamentals i més possibilitats tindran d'influir en el disseny de polítiques públiques que realment s'ajustin a les seves necessitats.