AgroBank

CaixaBank escull la start-up GreeMko per desenvolupar projectes d'innovació conjunts

03/12/2020

La start-up GreeMko ha sigut la guanyadora de la primera edició del programa d'innovació oberta DayOne Open Innovation Program, que va engegar CaixaBank a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors.
Aquesta empresa, participant de l'última edició dels Premis EmprenedorXXI, treballarà al llarg d'un període d'entre tres i sis mesos amb la divisió de negoci AgroBank de l'entitat financera per dissenyar projectes d'innovació conjunts.

GreeMko (Madrid) treballarà amb l'equip d'AgroBank per desenvolupar solucions tecnològiques orientades a facilitar la transformació digital i implementar solucions innovadores en el sector agroalimentari. GreeMko calcula de forma automàtica l'impacte ambiental i la petjada de carboni. La visió que té GreeMko de fer fàcil i automàtic un procés que pot resultar summament complex ha sigut un dels aspectes que s'han tingut en compte per seleccionar aquesta start-up. La seva aportació pot ser molt important per impulsar el compromís amb la cura del medi ambient en el sector agroalimentari, i això és quelcom que AgroBank busca potenciar contínuament a través de la seva activitat.Escenari de col·laboració en el desenvolupament d'innovació


La primera edició del projecte DayOne Open Innovation Program s'ha dirigit a les 993 empreses d'Espanya i Portugal que han participat en l'última edició dels Premis EmprenedorXXI. Un jurat, integrat per representants de diferents àrees del grup CaixaBank, i que ha comptat amb el suport de facilitadors externs experts en innovació, ha decidit les solucions que s'han adaptat millor als reptes plantejats.


Amb aquesta iniciativa, l'entitat pretén acostar l'ecosistema emprenedor a les diferents àrees de negoci de CaixaBank i desenvolupar conjuntament proves de concepte.


Aquesta iniciativa s'emmarca en l'aposta de CaixaBank per un escenari de col·laboració amb start-ups i fintechs en el desenvolupament d'innovació. Aquesta col·laboració permet millorar l'agilitat i l'eficiència en innovació, accelerar el temps des que sorgeix una idea fins que es comercialitza el nou producte o servei i permet identificar talent.


Alhora, per a les start-ups, col·laborar amb empreses com CaixaBank els permet escalar ràpidament. Aquesta col·laboració els dona l'oportunitat de disposar de multitud de recursos molt valuosos, com acostar-se a una cartera de clients important, disposar d'un gran canal de distribució, millorar el seu posicionament de marca i guanyar en visibilitat. CaixaBank impulsa iniciatives de cocreació amb start-ups i fintechs per afavorir la innovació compartida. Exemples d'això són Zone2boost i Start4big. Aquestes iniciatives permeten engegar projectes innovadors que donen resposta a les noves necessitats de la societat.


Sobre CaixaBank DayOne


DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en serveis financers creats per acompanyar start-ups i scale-ups en totes les seves fases, des de l'etapa de creixement i cerca de finançament fins a la consolidació. A més a més, també disposa d'una línia de serveis dirigida a inversors interessats en destinar fons a empreses innovadores en les seves fases inicials.


Així, CaixaBank potencia la seva estratègia d'oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.


Des de DayOne es dona suport i s'acompanya tant empreses joves innovadores que estan en els seus primers anys d'activitat com aquelles que, gràcies a la tecnologia, tenen un desenvolupament ràpid.


Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid i València i té gestors de negoci a Bilbao i Màlaga. Els centres DayOne estan concebuts com a hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva funció principal és servir de punt de reunió entre els fundadors d'empreses tecnològiques, els socis que els ajuden a fer créixer el negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement. Per contribuir al desenvolupament d'empreses joves innovadores amb alt potencial de creixement, l'entitat celebra cada any, des de la seva creació el 2007, els Premis EmprenedorXXI.


Aquests guardons s'han convertit en un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal.