Indústria

CaixaBank, elegit Millor Banc en Finançament Sostenible a Espanya 2022

25/05/2022

CaixaBank ha estat elegit Millor Banc en Finançament Sostenible a Espanya 2022 per la revista Global Finance als seus premis Sustainable Finance Awards. Aquests guardons, que celebren aquest any la segona edició, destaquen les entitats líders en iniciatives de finançament sostenible per mitigar els efectes negatius del canvi climàtic i ajudar a construir un futur més sostenible per a la humanitat.


El jurat dels premis, format pels editors de la revista, va triar els guardonats que van presentar les millors pràctiques en finançament sostenible segons múltiples criteris, com polítiques de governança, objectius fixats, i iniciatives implementades en finançament social i mediambiental durant l'any 2021.


El premi al Millor Banc en Finançament Sostenible a Espanya 2022 és un reconeixement a CaixaBank en un any en què l'entitat ha reafirmat el seu compromís amb el finançament sostenible.


El 2021 el banc va mobilitzar 31.375 milions d'euros en finançament sostenible, procedent tant de préstecs com de bons sostenibles, i això va suposar un augment del 150% del volum en comparació amb l'any anterior. En el seu nou pla estratègic, CaixaBank s'ha fixat com a prioritat consolidar-se com a referent en sostenibilitat a Europa donant suport en la transició energètica d'empreses i particulars. Per això vol mobilitzar 64.000 milions d'euros en finançament sostenible en el període 2022-2024 mitjançant l'impuls de diverses iniciatives centrades en l'oferta de productes, l'assessorament ASG, la conscienciació i la formació.


Les iniciatives en aquest àmbit se centraran en impulsar la transició energètica de les empreses i del conjunt de la societat, mitjançant, entre d'altres, el desenvolupament de solucions per a particulars amb focus en mobilitat i habitatge sostenible i el foment de les inversions amb criteris ASG .