Indústria

CaixaBank i elBullifoundation celebren una jornada sobre el sector vinícola a Gran Canària

23/09/2022

CaixaBank i elBullifoundation han celebrat recentment una trobada del Wine Tour sobre el sector vinícola de Gran Canària amb Ferran Centelles, sommelier d'elBulli i director de begudes d'elBullifoundation. Aquesta jornada formativa va reunir al celler Bodega Tamerán de Santa Lucía de Tirajana una vintena d'empresaris i professionals del sector cellerer vinculats al Consell Regulador de la Denominació d'Origen Vins de Gran Canària.


Durant aquesta cita, Ferran Centelles es va referir al Bodega Tamerán com a "gran descobriment", i "un dels cellers cridats a ser capdavanters pel que fa a la qualitat i la singularitat del vi". Centelles també va lloar els vins de Gran Canària i de les Canàries en general: "A les Illes s'hi produeixen vins molt diferents dels de la Península, vins fluids, de poc taní, però vins molt aromàtics que no es troben a la resta d'Espanya, i és una cosa que han de potenciar, perquè trobar un estil de vins propi és molt difícil. Canàries té aquesta singularitat i cal apostar-hi", va destacar el sommelier.


La jornada també va constituir una oportunitat per presentar el mètode de recerca sobre el qual es construeix l'obra El sapiens del vi a productors de Gran Canària, que van intercanviar impressions amb Ferran Centelles sobre les tendències del sector vinícola en aquesta sessió organitzada per CaixaBank i elBulliFoundation com a part del Wine Tour que recorre diferents denominacions d'origen espanyoles.


El director d'AgroBank a les Canàries, Gabriel Vázquez, va incidir en la importància d'aquesta cita amb Ferran Centelles, "que ha proporcionat grans aportacions per als viticultors i els cellerers, i que des de CaixaBank esperem que serveixin d'estímul per posar en valor els vins de les Illes i continuar apostant ferm pel desenvolupament del sector vinícola".


Acord entre CaixaBank i elBullifoundation


CaixaBank i elBullifoundation van unir esforços l'any 2015 per desenvolupar projectes conjunts amb un eix principal: la innovació. L'acord, que té com a objectiu aplicar la creativitat a projectes concrets que tinguin com a resultat la innovació, està orientat a ajudar les iniciatives professionals del sector de la gastronomia i les seves indústries relacionades.


En el marc d'aquesta col·laboració, CaixaBank i elBullifoundation imparteixen sessions sobre gestió empresarial amb el xef Ferran Adrià, el sommelier Ferran Centelles i els seus prestigiosos equips, com la que es va celebrar recentment a Gran Canària i a la qual van assistir més de 70 professionals del sector hostaler i de la restauració de les Illes. A més, mitjançant el portal CaixaBankLAB Campus, s'ofereix formació especialitzada en restauració als clients de l'entitat financera.CaixaBank, entitat de referència per a empreses i negocis de restauració


Gràcies al model d'especialització, amb una proposta de valor de productes i serveis adaptada per a cada segment, CaixaBank és una referència per al teixit empresarial, però també per a comerços, negocis, autònoms i emprenedors del sector de la restauració.


Per donar servei a les empreses que facturen menys de 2 milions d'euros i a comerços, negocis i autònoms, l'entitat compta amb CaixaBank Negocis, la divisió que desenvolupa productes i serveis adaptats a les peculiaritats d'aquest segment de clients amb un assessorament proper i integral. A més, l'entitat compta amb una comunitat especialitzada en el sector de la restauració, Food&Drinks, a través de la qual posa disposició de bars, restaurants i cafeteries una oferta de productes i serveis diferencials (financers i no financers) que s'adapten a les seves necessitats específiques, així com una xarxa de professionals experts en el sector a totes les oficines de l'entitat, que els ajuden a optimitzar la rendibilitat del negoci i a simplificar la seva activitat diària.


Pel que fa a les empreses del sector que facturen més de 2 milions d'euros, CaixaBank els dona servei a través d'una xarxa formada per més de 145 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles on treballen prop de 1.500 professionals altament qualificats, amb reputació sòlida en l'assessorament empresarial. L'entitat, a més, té una línia de negoci específica, Hotels & Tourism, amb què l'entitat lidera el mercat turístic a través d'un model d'especialització i proximitat amb les empreses i els negocis del sector.


AgroBank, líder del sector agro a Espanya


CaixaBank articula el suport al sector vitivinícola a través d'AgroBank, la seva línia de negoci especialitzada en el sector agroalimentari. El fet que AgroBank tingui més de 500.000 clients i, per tant, que un de cada dos agricultors i ramaders siguin clients, fa que el compromís de l'entitat amb el sector agroalimentari i el món rural sigui clar, concret i durador en el temps.


AgroBank té més de 1.150 oficines, repartides per totes les províncies, amb gestors especialitzats que ofereixen assessorament personalitzat als clients. A més, CaixaBank complementa la seva presència a les zones menys poblades amb més de 1.650 oficines ubicades en municipis de l'àmbit rural, cosa que la situa com a l'entitat financera amb més presència en aquest tipus de localitats.


L'aposta d'AgroBank pel sector agroalimentari s'ha vist reforçada després d'un any 2021 en què es van finançar més de 176 milions d'euros a les Canàries. Això reflecteix el suport permanent de CaixaBank a un sector essencial com l'agroalimentari.