Indústria

CaixaBank dona suport a la Comunitat de Regants del Zújar

30/01/2023

CaixaBank dona suport a la Comunitat de Regants del Zújar per impulsar la comunitat de reg a Extremadura i es compromet així amb l'optimització de l'ús de l'aigua i la millora de l'eficiència dels regs.


La col·laboració s'ha materialitzat en el marc de la Fira Internacional Agroexpo, la cita internacional amb els professionals del sector agroindustrial, que ha acollit Don Benito des de dimecres passat fins a aquest divendres a la Institución Ferial de Extremadura (Feval).


La Comunitat de Regants del Canal del Zújar va néixer el 1990 amb l'objectiu d'organitzar la distribució d'aigües a la zona regable pel Canal del Zújar. S'estén al llarg del marge esquerre del riu Zújar, que fa de límit nord, fins a la seva desembocadura al Guadiana, i seguint el Guadiana fins a la confluència amb el riu Matachel (al seu marge dret).


A la Comunitat de Regants del Zújar hi pertanyen, tal com estableix la Llei d'Aigües, els usuaris propietaris de la zona regable, és a dir, més de 7.000 propietaris i més de 20.000 hectàrees situades dins dels termes municipals de les localitats de Villanueva de la Serena, Don Benito, Mengabril, Medellín, Valdetorres, Guareña, Oliva de Mérida, Villagonzalo, Zarza de Alange i Alange.


AgroBank, la divisió especialitzada del sector agroalimentari de CaixaBank, ha presentat un estand a la Fira, 100% sostenible, que ha visitat el president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, i que ha acollit, a més, temàtiques d'actualitat d'interès per als professionals del sector.


En el marc de la 35a edició d'Agroexpo, AgroBank ha posat a disposició de tots els visitants el seu programa de suport integral dirigit al sector agrari que l'entitat ha dissenyat per reforçar el lideratge en aquest segment i incrementar la vinculació amb els gairebé 14.500 clients que té a Extremadura, i 517.000 en l'àmbit nacional.


La presència d'AgroBank a Agroexpo consolida el suport de CaixaBank al sector agrari amb l'objectiu d'oferir les millors solucions financeres als visitants, entre les quals hi ha previstes les agrupacions principals de cooperativistes d'Extremadura.