Indústria

CaixaBank i la Diputació de Palència signen un conveni per a la prestació de serveis bancaris a més de 60 municipis del medi rural

26/04/2022

CaixaBank i la Diputació de Palència han arribat a un acord per implantar el primer programa pilot en aquesta província amb l'objectiu d'evitar l'exclusió financera. La presidenta de la institució, Ángeles Armisén, i la directora territorial de CaixaBank a Castella i Lleó, Belén Martín, han signat aquest matí al Palau Provincial el conveni per desenvolupar el projecte Ofimóvil Palencia, que consistirà fonamentalment en posar en servei una oficina mòbil atesa per un empleat de CaixaBank i dotada de caixer automàtic per efectuar les operacions més habituals, com ara la retirada d'efectiu, la realització d'ingressos i el pagament de rebuts i impostos, amb independència que siguin clients o no d'aquesta entitat.


A l'acte de la signatura del conveni també hi han participat la diputada provincial d'Hisenda i Administració General i vicepresidenta segona de la institució, María José de la Fuente. Per part de CaixaBank, hi han participat el director a Palència del Centre d'Institucions, Gonzalo Cebrián, i el director de l'Àrea de Negocis, Miguel Ángel Martín.


El servei, que es començarà a prestar a partir del juny i es regularà amb un conveni anual, arribarà a més de 60 municipis del medi rural palentí, amb una població total estimada que ronda els 25.000 habitants, segons l'Institut Nacional d'Estadística. Es tracta, per tant, de localitats de mida petita, amb una població mitjana que no arriba als 400 habitants. En aquests municipis hi viuen una mica més de 7.500 persones més grans de 65 anys (aproximadament, la quarta part del total), un col·lectiu que pateix especialment els efectes de la progressiva transformació tecnològica i de negoci en el sector financer.


Ángeles Armisén ha valorat aquest "primer programa per evitar l'exclusió financera als nostres pobles, dotant-los d'un servei bancari bàsic, indispensable per participar en la vida econòmica i social actual". Així mateix, ha agraït a CaixaBank "l'actitud sensible i la resposta ràpida" a la sol·licitud de propostes que la Diputació va plantejar a les entitats financeres. La diputada provincial d'Hisenda i Administració General es va dirigir el mes passat a onze companyies per sol·licitar-los propostes que evitin l'exclusió financera al medi rural de Palència. Fins ara només n'han respost tres, però CaixaBank és l'única que va sol·licitar una subvenció i va plantejar un projecte concret.


Armisén també ha recordat que el pressupost de la institució aquest 2022 va incorporar, per primera vegada, una partida de 250.000 euros per sufragar actuacions que condueixin a evitar l'exclusió financera, "conscients que es produeixen situacions de mercat que requereixen incentius per part de les administracions públiques i propiciar una igualtat d'oportunitats".