Agricultura

CaixaBank destina un milió d'euros a donar suport a iniciatives de millora del patrimoni natural

12/05/2023

CaixaBank obre la seva Convocatòria de Medi Ambient 2023 per donar suport a iniciatives i projectes encaminats a la millora del patrimoni natural a través de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental i l'economia circular.

Es tracta del tercer any consecutiu que CaixaBank engega aquesta iniciativa adreçada a organitzacions sense ànim de lucre. En total, en aquesta edició l'entitat financera destinarà un milió d'euros a donar suport a projectes de millora del patrimoni natural arreu d'Espanya.

Fins al proper 25 de maig s'hi podran presentar organitzacions sense ànim de lucre i amb una antiguitat mínima d'un any l'activitat de les quals estigui relacionada amb la protecció de la naturalesa. Els projectes seleccionats obtindran un suport econòmic d'entre 5.000 i 20.000 euros.

Les sol·licituds, que podran realitzar-se de en línia a través del web www.cabkaccionsocial.com/, s'hauran d'emmarcar en alguna de les següents tipologies:

Conservació de la natura i la biodiversitat: iniciatives de conservació, restauració i gestió d'espais naturals protegits o de territoris de valor ambiental demostrat, com també projectes que fomentin la protecció dels boscos, les zones humides, les muntanyes, els sòls, o la fauna i flora en perill.

Economia circular i gestió de recursos del territori: plans de gestió sostenible dels recursos naturals i promoció del desenvolupament rural i urbà, incloses propostes d'emprenedoria en entorns rurals i foment de l'agroecologia. Aquesta categoria també inclou accions específiques de prevenció de la contaminació, ús eficient i gestió sostenible dels recursos de l'aigua i el sòl i accions de reducció, reciclatge i descontaminació de residus.

Innovació ambiental: projectes innovadors per a la mitigació del canvi climàtic i l'adaptació als nous escenaris que planteja.

La convocatòria d'àmbit nacional es complementa amb dues convocatòries específiques en col·laboració amb altres fundacions d'àmbit territorial. Així, a la Comunitat de Madrid i a Castella-la Manxa, s'ha obert la V Convocatòria de Medi ambient i Desenvolupament Sostenible juntament amb la Fundació Montemadrid. A Canàries, la Convocatòria de Medi ambient 2023 amb la col·laboració de Fundació ”la Caixa” de Canàries.

A la darrera edició, CaixaBank va donar suport a un total de 101 projectes mediambientals, entre les 181 candidatures presentades. Les seleccionades tenien com a eix fonamental la restauració d'ecosistemes, la difusió de les energies renovables, la reutilització i el reciclatge de residus i el rescat i la recuperació d'animals silvestres.