AgroBank

CaixaBank i el DARP signen un conveni per dinamitzar el sector tofoner català

25/04/2019


L'acord preveu una línia de finançament per als productors de tòfona, facilitant-los l'accés al crèdit per cobrir-ne les necessitats.
El secretari general del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), David Mascort, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han signat un conveni de col·laboració per a donar suport financer als projectes de dinamització del sector tofoner català, i en especial de la tòfona negra (Tuber melanosporum Vitt).En virtut d'aquest conveni, CaixaBank estudiarà les necessitats financeres dels tubericultors, els productors de tòfona, i facilitarà l'accés al crèdit per cobrir-ne les necessitats.


El Pla d'Acció per al desenvolupament tofoner a Catalunya té un horitzó temporal de 2019 a 2034, i respon a la necessitat d'ordenar un sector encara incipient que ha anat creixent any rere any degut a l'alt rendiment econòmic d'aquest conreu. La voluntat del pla és que Catalunya pugui incrementar la producció de tòfona negra, dinamitzar el consum del producte, i articular i estructurar un sector fort i competitiu.
AgroBank, líder del sector


En els seus quatre anys de vida, AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols.


La proposta de valor d'AgraBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.


AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, on els clients tenen a la seva disposició 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector. Un total de 104 oficines a Catalunya, on hi treballen 357 gestors especialitzats. En aquesta línia, CaixaBank té un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000.


AgroBank realitza altres accions d'impuls al sector, com jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, juntament amb la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris i cursos específics.


Donada la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d'un conjunt de solucions dissenyades especialment per agilitzar el dia a dia de les empreses que realitzen operacions de comerç exterior. Una innovadora gamma de solucions que destaca perquè la seva gestió es realitza íntegrament online, a través de CaixaBank Now. A més, disposa d'una de les més àmplies xarxes de corresponsals bancaris, amb els quals té acords bilaterals que possibiliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.
CaixaBank, referent en banca socialment responsable


CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, l'entitat ha llançat, a través del programa BEI Acció Climàtica, una nova línia de crèdit de fins a 30 milions d'euros per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic. CaixaBank, en aquest context, destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals.


L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index el situa entre els 16 millors bancs mundials i entre els quatre millors europeus en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seva part, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. Aquesta línia de treball de CaixaBank s'emmarca en el Pla Estratègic 2019-2021, que prioritza la responsabilitat i sostenibilitat entre els seus eixos d'actuació.">