Agricultura

CaixaBank coordina, amb el Govern de Canàries, l'avançament del pagament de les indemnitzacions d'Agroseguro.

13/09/2021

La consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de l'Executiu regional, Alicia Vanoostende, va coordinar el matí del dijous 9 de setembre, amb la presidenta de l'Associació d'Agricultors i Ramaders de les Canàries (ASAGA), Ángela Delgado, representants de CaixaBank i altres entitats l'avançament del pagament de les indemnitzacions d'Agroseguro als afectats per l'Incendi de La Palma i el temporal de calor i vent que va afectar les illes el 16 i el 18 d'agost passats.


Durant la reunió, es va coordinar l'avançament en condicions preferents per part de les entitats bancàries de les indemnitzacions als afectats que tenen una assegurança agrària i es va posar sobre la taula la importància d'incentivar la contractació de les assegurances agràries per part dels productors.


A Agroseguro han estimat que les indemnitzacions superaran els 10 milions d'euros i que l'illa de La Palma és la més afectada, amb 1.650 hectàrees de conreu de plàtan perjudicades a la vessant oest, a més de 170 hectàrees més assegurades amb plantacions de raïm, alvocat, planta vivia i hortalissa. A Tenerife els danys arriben a les 370 hectàrees, la major part de les quals són de plàtan i de raïm per a vi. El Hierro i La Gomera també tenen parcel·les danyades. Durant aquest mes de setembre, 27 pèrits continuaran avaluant les zones afectades.