Agricultura

CaixaBank i Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya renoven l'acord per donar suport a l'activitat del sector

19/10/2021

CaixaBank ha renovat l'acord de col·laboració amb Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya amb l'objectiu de seguir donant suport a l'activitat del sector. El conveni pretén mantenir unes línies de cooperació conjuntes que contribueixin a seguir fomentant el finançament del món agroalimentari i ajudin a promoure i desenvolupar l'activitat empresarial.


L'acord, signat pel director general de Negoci de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, i el president de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, Ángel Villafranca, beneficiarà les 3.669 cooperatives agràries i ramaderes que componen l'organització i al més d'1 milió de famílies que en són sòcies.


Després d'un any en què, a causa de la pandèmia derivada de la COVID-19, les jornades organitzades per Cooperatives Agroalimentàries i CaixaBank han estat telemàtiques, es reprèn la celebració d'esdeveniments presencials amb experts i tècnics del món agroalimentari. Aquests professionals ofereixen els seus coneixements i la seva experiència als socis de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya en uns actes de gran valor per als oients.


D'altra banda, CaixaBank es converteix en col·laborador permanent de la Càtedra de Cooperatives i en patrocinarà la jornada anual i nacional, així com un dels cursos que s'imparteixen des de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya.


L'entitat amb més presència en l'àmbit rural


Actualment, CaixaBank té presència en més de 2.200 municipis, i en 366 és l'única entitat amb representació.
AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank adreçada al sector agroalimentari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients un de cada tres agricultors espanyols.


La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o les cooperativistes del sector juntament amb un assessorament proper i integral, no només pel que fa a suport financer, sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei útil de veritat.


CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable, especialment pel que fa a l'àmbit rural. En aquest sentit, CaixaBank disposa de línies de finançament específiques per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l'eficiència energètica o l'agricultura ecològica, i busca oportunitats per afavorir la salut del planeta. Amb aquest tipus de finançaments CaixaBank contribueix als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.