Agricultura

CaixaBank i Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia signen un acord per finançar la transformació i modernització del cultiu de l'olivera

23/06/2022

CaixaBank i Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia han signat un conveni per finançar les inversions que es duguin a terme al territori en les explotacions agràries vinculades a la millora del cultiu de l'oliverar.


Mitjançant la seva línia de negoci agrolimentari AgroBank, CaixaBank ofereix als productors un préstec de finançament en condicions preferents als agricultors que vulguin emprendre projectes de millora per fer els seus cultius més competitius. La comunitat andalusa és la que té més superfície d'oliverar al seu territori, supera els 1,6 milions d'hectàrees.


El conveni ha estat subscrit, en un acte celebrat a Sevilla, per Maria Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental i Extremadura; Juan Ignacio Zafra, director territorial de CaixaBank a Andalusia Oriental, i Juan Rafael Leal, president de Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia.


El model de finançament recollit en aquest conveni és una "oportunitat de desenvolupament per als agricultors i agricultores d'oliverar de la comunitat", ha assegurat el president de Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia, Juan Rafael Leal Rubio. Les condicions d'aquest suport financer "facilitaran la modernització d'aquelles explotacions d'oliverar que necessiten inversions per a la millora o la transformació", ha assenyalat. Així mateix, el president de la federació ha destacat el suport financer de CaixaBank per "impulsar la competitivitat d'un sector estratègic com l'oliverar andalús en un mercat globalitzat i cada cop més digitalitzat".


L'acord té com a objectiu facilitar el finançament als productors per fer front a la modernització d'aquests cultius i poder accedir a millores en les certificacions de qualitat, qualificació ecològica de les denominacions d'origen o transformació a regadiu. Així, mitjançant aquest conveni amb AgroBank, s'aporta una solució de finançament específic per a aquestes explotacions, que han de buscar la màxima rendibilitat per fer front a la problemàtica de costos.