Indústria

CaixaBank i la Comunitat de Madrid col?laboren per evitar l'exclusió financera de 41 municipis

27/04/2022

CaixaBank i la Comunitat de Madrid col·laboren per evitar l'exclusió financera de 41 municipis de la regió gràcies al servei d'ofimòbil de l'entitat. La col·laboració conjunta ha permès ampliar en deu localitats l'atenció prestada entre els mesos de gener i abril i arribar a poblacions on no hi havia serveis bancaris i on resideixen 62.000 habitants, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE).


L'acord l'han presentat en un acte celebrat a la Plaça de l'Ajuntament de Villamantilla la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i pel director de la Territorial Madrid Sud de CaixaBank, Juan Luis Vidal. També hi ha participat el conseller d'Administració Local i Digitalització, Carlos Izquierdo, i l'alcalde de Villamantilla, Juan Antonio de la Morena.


La col·laboració conjunta, que amplia en un 28% el servei prestat, permetrà que totes les poblacions de més de 1.000 habitants, a excepció de Zarzalejo (que disposa d'una oficina física a 12 quilòmetres, a l'Escorial), tinguin atenció financera i , a més, l'ofimòbil donarà servei a 15 municipis de menys de 1.000 habitants.


L'oficina mòbil que presta servei a la Comunitat de Madrid, que recorre una mitjana de 3.100 quilòmetres al mes, disposa d'una plataforma elevadora per facilitar l'accessibilitat dels usuaris, un 72% dels quals tenen més grans de 60 anys. El 2021 es van dur a terme a l'ofimòbil de la Comunitat de Madrid més de 21.000 operacions.


Els deu municipis que s'han incorporat entre principis d'any i abril a la ruta de l'ofimòbil que presta servei a la Comunitat de Madrid són Ambite, Batres, Cabanillas de la Serra, Colmenar del Arroyo, Santa María de la Alameda, Serranillos del Valle, Torremocha del Jarama, Venturada, Villamantilla i Villanueva de Perales.


Les oficines mòbils són clau en l'estratègia de CaixaBank per evitar l'exclusió financera de les zones rurals i preservar la relació directa amb el client que resideix en aquest tipus d'entorns i mantenir l'aposta de CaixaBank per l'economia d'aquests territoris, en què els sectors agrícola i ramader presenten un gran pes específic.