AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank adreçada al sector agroalimentari, ha reunit avui a Madrid, en una jornada al voltant dels reptes de la PAC, més de 150 clients professionals del sector agroalimentari amb l'objectiu d'analitzar les perspectives que planteja la nova negociació de la PAC en l'àmbit financer i ambiental europeu actual. Aquesta jornada s'emmarca en les iniciatives que l'entitat financera posa en marxa per impulsar la competitivitat del sector agroalimentari entre el col·lectiu professional.
La jornada l'ha inaugurat avui el director territorial de CaixaBank a Madrid, Rafael Herrador, i hi ha participat Esperanza Orellana, directora general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.
Els assistents han tingut l'oportunitat de conèixer de primera mà el procés de negociació de la PAC per al període 2020-2027, perspectives d'un nou escenari davant del dubte del context després de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i el repte de la sostenibilitat i l'eficiència de la gestió dels recursos del sector agroalimentari.
AgroBank, líder del sector
Aquesta primera jornada agrària forma part d'AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank adreçada al sector agrari, que ha consolidat el lideratge en aquest segment i té com a clients un de cada quatre pagesos espanyols. La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels pagesos, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament proper i integral, no només amb el suport financer, sinó també de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.
AgroBank té gairebé 1.000 oficines pròpies, 3.000 professionals amb un gran coneixement del sector, i duu a terme accions d'impuls al sector, com ara jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el Sector Agroalimentari, juntament amb la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris i cursos específics. Atesa la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d'un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.
CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, CaixaBank té unes línies de finançament específiques per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l'eficiència energètica o l'agricultura ecològica, que busquen oportunitats a favor de la salut del planeta. Amb aquesta mena de finançaments, CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.