Sostenibilitat

CaixaBank aposta per l'impuls de l'hidrogen verd

22/11/2021

CaixaBank, en el compromís per accelerar la transició cap a una economia baixa en carboni i assolir la neutralitat d'emissions de CO2 el 2050, s'ha unit a European Clean Hydrogen Alliance, un organisme que depèn de la Comissió Europea.


L'hidrogen és l'element químic més abundant a la natura, fonamentalment present a l'aigua. Si es fa servir aigua del mar, es descompon la molècula de l'aigua mitjançant el procés d'electròlisi i se n'extreu l'hidrogen. Quan en aquest procés es fa servir energia d'origen renovable, s'anomena hidrogen verd, el qual no emet CO2 en el procés productiu. Es pot emmagatzemar i transportar tant en estat líquid com gasós, que són les dues alternatives més viables segons els usos.


D'altra banda, l'agenda del Govern espanyol i el pla de recuperació passa per finançar en els propers tres anys projectes d'hidrogen verd per valor de 1.555 milions d'euros. El creixement en la producció d'hidrogen serà impulsat per la regulació en matèria de descarbonització, els fons Next Generation EU i pel lideratge de les empreses europees en el procés global de transició.


CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull cinc principis d'actuació importants que suposen una contribució directa als objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides. L'entitat secunda, mitjançant la seva activitat, iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.