AgroBank
AgroBank

CaixaBank i Agrícola Llanos de Sardina subscriuen un acord per potenciar l'activitat del plàtan

20/04/2023

CaixaBank ha posat a disposició de la cooperativa Agrícola Llanos de Sardina la seva línia de negoci AgroBank, a través de la signatura d’un acord de col·laboració que permetrà als associats beneficiar-se d’una àmplia oferta de productes i serveis financers, com també d’assessorament especialitzat, amb la finalitat d’impulsar el sector del plàtan a les Canàries.            

A partir d’aquest conveni, els socis d’aquesta organització de productors de plàtans de Gran Canaria, una de les més importants de les illes, podran accedir a línies específiques de finançament destinades a comprar o adequar finques, maquinària o instal·lacions, com també a implementar energies renovables amb finalitat d’autoconsum o a expandir-se internacionalment, amb acompanyament als productors de manera integral —no tan sols amb el suport financer, sinó també mitjançant la planificació conjunta, l’ajuda a la formació i l’especialització—.

Aquest acord també inclou facilitats en la bestreta de subvencions del POSEI als productors, a més de la cobertura de qualsevol mena d’eventualitat o sinistre de l’activitat agrària, a través de les assegurances combinades que comercialitza CaixaBank per al sector.

En la signatura d’aquest conveni, Agrícola Llanos de Sardina ha estat representada pel seu gerent, Daniel Godoy, mentre que per part de CaixaBank han actuat el director d’Àrea de Negoci de l’entitat a la zona nord de Gran Canaria, Agustín Robles, i el director d’AgroBank a les Canàries, Gabriel Vázquez.

Agrícola Llanos de Sardina agrupa més de 320 socis i té vuit centres d’empaquetatge distribuïts per les illes de Gran Canaria, Tenerife i La Palma. La producció anual d’aquesta cooperativa supera els 47 milions de quilos de plàtans, cosa que suposa el 15 % del total de la producció anual d’aquesta fruita a les Canàries.