Indústria

CaixaBank activa un programa de recollida i reciclatge de residus

07/06/2021

CaixaBank, a través del programa de voluntariat, ha impulsat un nou programa anomenat R4 Repte recull, recicla i respira, l'objectiu del qual se centra en la recollida i el reciclatge de residus per fomentar un estil de vida saludable i promoure la cura de l'entorn natural de diversos boscos, platges, ciutats i pobles d'Espanya.


La iniciativa està pensada per promoure la participació de tots els empleats de CaixaBank, familiars i amics per actuar en més de 200 zones naturals d'arreu d'Espanya i dur a terme una recollida de residus col·lectiva i un posterior reciclatge selectiu. D'entre totes les localitzacions, destaquen llocs emblemàtics com la platja de Riazor, a Galícia; la muntanya Igeldo, al País Basc; el parc natural de Montdragó, a les Balears, o els Picos de Europa, la ruta de l'Alba, la sendera de l'Oso, la ruta de les Xanas i la ruta del Cares, entre d'altres.


CaixaBank estima que prop de 1.000 persones, entre voluntaris i acompanyants, participaran en aquesta iniciativa. En el context actual de pandèmia provocat per la COVID-19, tots els voluntaris podran participar seguint els estrictes protocols que impulsa l'entitat.


La iniciativa s'ha engegat en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny, i es mantindrà activa durant els propers quatre mesos.


Segons el Perfil Ambiental d'Espanya 2019, un informe elaborat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, cada any es generen al nostre país 22 milions de tones de residus urbans. Més de la meitat va a parar als abocadors i el 35%, a reciclatge i compostatge. Però aquestes xifres encara se situen lluny de l'objectiu del 50% establert per la Unió Europea.


Per aquest motiu, el projecte R4 té com a objectius complementaris la sensibilització en la cura de l'entorn, el voluntariat en família i també l'impuls d'una vida saludable lligada a un entorn més net.


Durant l'activació d'aquest projecte, els voluntaris hauran de fer com a mínim quatre activitats relacionades amb la recollida de residus i el reciclatge, i indicar posteriorment el nombre de bosses recollides i els llocs on s'han dut a terme les neteges.