Indústria

Caiguda moderada de les vendes de la indústria alimentària al juny

17/08/2020

La xifra de negocis de la indústria alimentària va registrar una caiguda del 0,9% al juny en comparació amb el mateix període de l'any anterior, un retrocés sensiblement menys accentuat que el dels dos mesos anteriors, ja que al maig es va desplomar un 14% i a l'abril, un 5%.


Això es desprèn de l'Índex de Xifres de Negocis de la Indústria, publicat aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que reflecteix que en el que portem d'any, les vendes acumulen un repunt del 0,1%.


Les dades evidencien com ha afectat la pandèmia a la indústria alimentària espanyola, que va veure com es disparava la facturació un 13% en taxa interanual al març per, posteriorment, encadenar tres mesos a la baixa.


Els fabricants de begudes obtenen resultats pitjors. Al juny van patir una caiguda de les vendes del 14% en comparació amb el mateix mes del 2019, després de cedir un 36% al maig, un 38% a l'abril i un 10% al març.


Així, en el primer semestre del 2020, la indústria de les begudes perd un 17,8% de la xifra de negocis en taxa interanual.


Els productors de tabac, en canvi, van viure al juny el primer augment de vendes de l'exercici, d'un 9%, però tot i així acumulen un retrocés del 8,8% en els sis primers mesos de l'any.