Agricultura

Caiguda en la collita mundial de blat dur

03/09/2019

La collita de blat dur al Canadà caurà un 23 % i a la Unió Europea, al voltant del 10 %, baixada que ja han confirmat organismes oficials.


Segons l'organització agrària Asaja, "hauria d'implicar" unreequilibri en els preus i una pujada en les cotitzacions per als productors comunitaris. En un comunicat, aquesta organització ha detallat que aquests productors arrosseguen diverses campanyes amb preus "poc atractius", cosa que està provocant que les superfícies de sembra es redueixin any rere any.


Asaja cita fonts del Govern del Canadà que preveuen una retallada de 1.325 milions de tones de blat dur, cosa que suposa un 23 % menys que el 2018. Així, en aquest país, que és una de lespotències mundials principals en producció de blat dur, s'espera una collita de 4,42 milions de tones respecte dels 5,75 milions de tones de l'any anterior.


A la Unió Europea, són les dades del COPA-COGECA les que confirmen una retallada del 9,5 % en la producció comunitària, a causa de laclimatologia, que a França, Itàlia, Espanya i Grècia no ha estat benèvola. En aquest cas, la producció finalment es retallarà en més de 810.000 tones, fins a arribar als 7,7 milions de tones respecte dels 8,51 milions de tones de la campanya passada