Ramaderia

Brussel·les prohibeix renovar el pesticida thiacloprid

14/01/2020

La Comissió Europea (CE) va prohibir dilluns la renovació del thiacloprid, un pesticida que, segons l'Autoritat Europea per a la salut Alimentària (AESA o EFSA), és perillós per a humans i animals i suposa un risc per al medi ambient.


El thiacloprid forma part dels neonicotinoides, substàncies derivades de la nicotina que l'AESA ha relacionat amb la mortalitat de les abelles.


Es tracta del quart neocotinoide que Brussel·les prohibirà des del 2013, després del veto a l'imidacloprid, al clothianidin i al thiamethoxam.


La comissària europea de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va recordar en un comunicat que les recomanacions científiques de l'agència europea són clares, ja que "hi ha preocupació per l'ús d'aquest pesticida" des del punt de vista mediambiental, "particularment en relació amb l'impacte que té sobre l'aigua, i també sobre la salut humana".


Segons la CE, el veto que s'ha adoptat avui és una "clara mostra" del compromís de la CE per protegir la salut dels ciutadans europeus i l'entorn.


La decisió adoptada aquest dilluns es publicarà al Diari Oficial de la UE els dies vinents.