Agricultura

Brussel·les ofereix ampliar fins al juny la sol·licitud d'ajuts de la PAC per coronavirus

18/03/2020

La Comissió Europea (CE) ha ofert a tots els països de la Unió Europea (UE) la possibilitat d'ampliar fins al 15 de juny la sol·licitud d'ajuts de la Política Agrícola Comuna (PAC) com a conseqüència de la difícil situació que planteja el coronavirus, una opció que España ja ha sol·licitat.


"Després d'una primera petició de les autoritats italianes, que afronten una crisi sense precedents lligada a l'epidèmia de COVID-19 i a la difícil situació que viu la UE, la CE ha decidit autoritzar els països a acordar una prolongació d'un mes", ha indicat l'Executiu comunitari en un comunitat.


La decisió donarà als pagesos un mes més per presentar les demandes de pagaments directes i d'altres ajuts per al desenvolupament rural. Aquesta prolongació serà possible per a tots els pagesos que compleixin els criteris previstos a tots els països membres de la Unió.


Ampliar el termini fins al 15 de juny facilitarà els tràmits als productors "en aquests temps difícils i sense precedents", ha indicat la CE. Davant de l'excepcionalitat creada després de la declaració de l'estat d'alarma a Espanya, el Ministeri d'Agricultura ja havia sol·licitat a la Comissió Europea l'ampliació del període de sol·licitud dels ajuts de la PAC fins al 15 de juny.