Basque AgroBank
AgroBank

Basque Culinary Center i AgroBank s'alien per impulsar sinèrgies entre els sectors gastronòmics i agroalimentaris

21/07/2023

Basque Culinary Center i AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank adreçada a l'activitat agroalimentària, sumen forces amb l'objectiu de consolidar sinergies entre el sector agroalimentari i gastronòmic, com també impulsar-los mitjançant iniciatives de promoció que contribueixen a visibilitzar i posar en valor el sector agroalimentari. Entre els diferents projectes que es desenvoluparan fruit d'aquesta nova aliança, en destaca una iniciativa adreçada a visibilitzar joves que pertanyen al sector agroalimentari que, a través del seu treball i els seus projectes, estan transformant el sector. Tant AgroBank com Basque Culinary Center aposten activament per les noves generacions i per crear una iniciativa que serveixi d'inspiració, coneixement i networking, que és clau per al sector agroalimentari. En els propers mesos es presentarà i es posarà en marxa per donar resposta a una problemàtica que cada cop preocupa més el sector.

A més, l'acord entre les dues entitats permetrà desenvolupar el programa GastroXperience, un tour gastronòmic que portarà a diferents ciutats una experiència única de coneixement per acostar al públic les noves tendències en gastronomia a través dels professionals del Basque Culinary Center. És per això que es proposa crear una sèrie d'experiències que aportin visió gastronòmica als clients de CaixaBank. Una experiència que ja ha tingut la seva primera parada a Logronyo i en què van comptar amb la ponència d'Adela Balderas, coordinadora del Màster en Innovació i Gestió de Restaurants del Basque Culinary Center i professora de la Universitat d'Oxford i de la Universitat de Deusto; un showcooking amb Luis Arrufat, coordinador de l'àrea de cuina de màsters de Basque Culinary Center ,i una entrevista a Carlos i Iñigo Echapresto, que a més de ser els amfitrions de l'esdeveniment al seu Restaurant Venta Moncalvillo, van oferir un còctel per a tots els assistents a l'esdeveniment.

Unes trobades, en definitiva, que busquen el networking, les sinergies entre diferents sectors, el desenvolupament de noves idees de negoci i la creativitat. Una de les properes parades serà a Vigo, mentre que la capital guipuscoana acollirà una trobada d'aquest tour al Basque Culinary Center.

Amb la signatura d'aquesta aliança, AgroBank s'afegeix al patronat del Basque Culinary Center. Un patronat que, a més de per diferents empreses del sector, també està conformat per xefs prestigiosos com Juan Mari i Elena Arzak, Eneko Atxa, Karlos Arguiñano, Martin Berasategui o Hilario Arbelatiz, entre d'altres. A la signatura de l'acord, celebrat a les instal·lacions del Basque Culinary Center, hi han estat presents Joxe Mari Aizega, director del Basque Culinary Center, i Juan Pedro Badiola, director territorial nord de CaixaBank. “Per nosaltres és un orgull poder sumar-nos a un projecte tan disruptiu i innovador com el Basque Culinary Center. A més, ho fem des de la nostra línia d'AgroBank i amb una clara ambició de poder possibilitar solucions a problemàtiques amb què es troba no només el món agroalimentari, sinó també el món gastronòmic”, explica Badiola. Per la seva banda, Aizega destaca que, “la incorporació d'AgroBank al patronat del Basque Culinary Center suposa avançar en la nostra visió de 360 º de la gastronomia, i poder aprofundir, posant el focus especialment en el talent jove, en el sector agroalimentari des d'una perspectiva gastronòmica”.